Vanja Udovičić
Tanjug/Dimitrije Goll
Vanja Udovičić

Tanjug/Dimitrije Goll

Vanja Udovičić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, u sklopu akcije obilaska lokalnih samouprava, posetio je danas Smederevsku Palanku i sa predstavnicima opštine i Podunavskog okruga razgovarao o aktuelnoj situaciji u oblasti sporta i omladinske politike.

Pročitajte još:

Ministar Udovičić upoznat je sa potrebama i izazovima sa kojima se suočavaju u tom delu zemlje, a izneti su konkretni predlozi kako da se dodatno unaprede uslovi za bavljenje sportom svih generacija i na svim nivoima, prevashodno kroz razvoj sportske infrastrukture.

"Veoma sam zadovoljan današnjim razgovorima i zahvalan sam predstavnicima opštine Smederevska Palanka i Podunavskog okruga na konstruktivnom pristupu i prepoznavanju potrebe da zajedničkim i sistemskim delovanjem u kontinuitetu poboljšavamo uslove za razvoj celokupnog sistema sporta i još efikasniju primenu omladinske politike", izjavio je Udovičić.

Kako je naveo, posebna pažnja posvećena je infrastrukturnim projektima poput završetka izgradnje sportske hale kapaciteta 1.000-1.500 mesta u Smederevskoj Palanci, razgovorima o izgradnji zatvorenog bazena, sale za gimnastiku i borilačke sportove u Smederevu, kao i završetku stadiona FK Smederevo i završetku radova na smeštajnim kapacitetima u tamošnjem sportskom centru.

Vanja Udovičić

Alo!/D. Briza

Vanja Udovičić, Foto: Alo!/D. Briza

Takođe, na sastancima je bilo reči i o daljem stvaranju pozitivne perspektive za mlade putem nastavka saradnje kroz Kancelariju za mlade i Fond za mlade talente.

"Srećan sam što stipendijama Fonda za mlade talente pružamo priliku mladima ovog kraja za dalji lični razvoj i uvek ćete moći da računate na našu podršku u svim projektima koji se tiču poboljšanja položaja i perspektive mladih i koji im ukazuju na ispravan i zdrav životni put. U istom smo timu - otvoreno i odgovorno“, istakao je Udovičić.