Željko Bulatović
youtube/SD Crvena zvezda
Željko Bulatović

youtube/SD Crvena zvezda

Željko Bulatović, Foto: youtube/SD Crvena zvezda

Dinamo je najtrofejni kluba na planeti, do sada ih je vodio ruski trener Aleksandar Sukomel.

Bulatoviću je ovo drugi mandat u moskovskom klubu, pošto je bio asistent Zoranu Terziću u sezoni 2017/18. Srpski tandem je nosio klub do odbrane titule. 

Posle osam godina i odlaska iz Crvene zvezde, nekadašnji prvi pomoćnik Igora Kolakovića u muškoj reprezentaciji Srbije, preuzeće ulogu prvog trenera u jednoj ekipi. Od 2012. godine, Željko je bio asistent Zoranu Terziću u ruskoj Omički, rumunskom Trgovištu, Voleru iz Ciriha i poslednjih godinu i po dana u Fenerbahčeu.

Bulatović će danas doputovati u Moskvu, gde će biti obavljena njegova promocija, a prvu utakmicu imaće već u subotu, 1. februara, protiv Jeniseja iz Krasnojarska, i to u Moskvi.

Dinamo je trenutno petoplasirana ekipa u ruskom šampionatu sa sedam pobeda i čak pet poraza, dok tercet vodećih, Lokomotiva iz Kalinjingrada, Uraločka i Dinamo iz Kazanja imaju po 10 trijumfa.

U Ligi šampiona Moskovljanke su nakon poraza od Marice na drugom mestu sa dve pobede iz četiri meča. Vodeći Kan ima tri trijumfa, a trećeplasirana Uraločka dva. U narednom kolu, 6. februara (četvrtak, 15 časova), uz direktan prenos na Sport Klubu 1, Dinamo će sa Bulatovićem gostovati u Jekaterinburgu.