Srbija - Hrvatska, rukomet
Alo! M.Metlaš
Srbija - Hrvatska, rukomet

Alo! M.Metlaš

Srbija - Hrvatska, rukomet, Foto: Alo! M.Metlaš

Nenadić je u intervjuu za "Novosti" prokomentarisao komplentno stanje srpskog rukometa, koje se odražava na naš rezultat na Evropskom prvenstvu.

Počeo je sa saglasnošću sa bivšim saigračem u nacionalnom sastavu Nikolom Manojlovićem i njegovom konstatacijom da Savez radi sistemski loše prethodnih 20 godina.

"Sve što je Nikola rekao podržavam. Pre nekoliko dana sam pričao sa drugom i rekao mu, evo, januar je, i opet će biti ružna priča o našem rukometu. Tako je godinama. Očigledno je da je neophodan rez, od vrha pa nadalje. Nemam dilemu. Godinama nas prate mnogobrojni problemi, ali se stvari stvaljaju ispod tepiha", priča igrač Vesprema.

Prema mišljenju najboljeg rukometaša Evrope u izboru EHF, naši igrači su cenjeniji u inostranstvu: 

"Žalosno je da naši igrači nisu cenjeni kod nas kao u svetu. Nisam samo ja u pitanju, ima nas dosta. Nas sputavaju i naši treneri, koji nisu spremni da svakodnevno uče, da se nadograđuju. Nikom ne dajem za pravo da proziva igrače. Sigurno je da nisu hteli da izgube utakmice. Imali su želju, motiv, dali svoj maksimum..."

Dotakao se i problema mlađih kategorija, koju se pre sedam-osam godina bile u samom vrhu, a sada ih nigde nema...

"Problem je to što sa tim generacijama nema ko da radi. Znam i da su problem finansije... Jednostavno, nama su neophodni vrhunski stručnjaci. Ali oni koji postavljaju trenere ne žele jačeg od sebe. Znam da mnogi stranci žele da vode našu selekciju, jer ima potencijal, kvalitet... Ako ne za sam vrh, onda za šesto-sedmo mesto, da se ponekad umeša u borbu za medalju. Zato smatram da je neophodno napravi rez kako bi se krenulo napred. U suprotnom, opet ćemo idućeg januara govoriti isto", podvlači Nenadić.

Petar ističe da ga zvanje najboljeg igrača motiviše, da je ono plod višegodišnjeg rada i igranja na visokom nivou. Želi i da sa Vespremom "pokori" Evropu.

"Žao mi je što više ne igram za reprezentaciju. Ali godinama su nas sputavali selektori. Zato sam se okrenuo klubu i ličnim ambicijama", kaže Nenadić.