Srbija - Rusija, Svetsko prvenstvo u rukometu
EPA-EFE, Clemens Bilan
Srbija - Rusija, Svetsko prvenstvo u rukometu

EPA-EFE, Clemens Bilan

Srbija - Rusija, Svetsko prvenstvo u rukometu, Foto: EPA-EFE, Clemens Bilan

Hvala štp ste pratili tekstualni prenos meča Srbija - rusija na portalu Alo!

DRUGO POLUVREME

Posle pet minuta igre u nastavku Srbija je konačno dobila sedmerac, tek drugi u meču, Radivojević donosi ponovo prednost "orlovima" 19:18. Srbija igra odlično u ovim trenucima vodi 22:19, a onda i najubedljivije vođstvo "orlova" u meču, Ilić za 23:19. Kakav je igrač Dibirov, u 40 minutu "baćuške" su prepolovile minus 23:21. Nova greška srpskih rukometaša, Cupara brani zicer, ali onda Škurinski ponovo trese mrežu 23:22. Ilić postiže peti gol i postaje naš najefikasniji rukometaš 24:22, 42. minut.  Treći gol Šiškareva u kontri posle greške srpskih igrača, 24:24, 46. minut. Dibirirov postiže deseti gol za Rusiju sa sedam metara 26:26 u 51. minutu. Golčina Kukića 52. minuta, Kukić 27:27. Dajemo gol sa igračem više. Draško Nenadić je pocepao mrežu, vodimo 28:27. Poslednjih pet minuta. Vrlo važan gol Vujića, našao je put do mreže 57. minut 29:27. Drama! Dibirov iz sedmerca izjednačuje 30:30. Umesto da odigraju smiren napad, naši rukometaši krenuli su u brzu akciju, Kukić šutira, Grams brani, Rusiji ostaje osam sekundi za poslednji napad. Posle tajm auta lopta ide preko prečke i kraj. Srbija - Rusija 30:30.

PRVO POLUVREME

Odličan početak Srbije. Poveli smo golom Zelenovića 1:0, onda su Rusi promašili sedmerac. Kaznio ih je Nemanja Ilić i udvostručio vođstvo 2:0. U 6. minutu vodimo 4:2, golom Pušice na asistenciju Zelenovića. Potom gol "baćuški" pa opet Pušica. Drugi gol "orlova" sa igračem manje 5:3. U 10. minutu golom Vujića vodimo najubedljivije 6:3. Rusi daju dva gola gola zaredom, ali Pušica ponovo, 12. minut je, vodimo 7:5. Rusi, prvi put u 13. minutu imaju igrača manje, ali su preko Dibirova realizovali napad 7:6. Peti sedmerac za Rusiju kojim dolaze do izjednačenja na polovini prvog poluvremena 7:7. Marsenić i Srbija ponovo vodi 8:7. Draško Nenadić gooool, 9:7, opet smo se odlepili. Rusi daju gol, Pa Dibirov još jedan sa sedmerca 9:9, 19. minut. Štetaaaa, zicer i sedmerac ne uspeva da realzuje Vujić.

Vujićev treći gol, sudije onda isključuju Žitnikova, iako je Dibirov napravio faul.  Škurinski izjednačuje, ali Marsenić vraća vođstvo (11:10). Prvo vođstvo Rusa u 24. minutu, Škurinski 12:13. Vodili su Rusi 15:16, ali onda Nikolić u poslednjem napadu "orlova" u prvom poluvremenu daje gol i izjednačuje. MKonačan rezulat posle prvih 30 minuta 16:16. Dobra igra naših rukometaša.

Dobro veče i dobrodošli na tekstualni prenos utakmice Srbija - Rusija ma portalu Alo!

Golman Nenad Cupara ovako najavljuje meč:

- Igranje na Svetskom prvenstvu velika je stvar i svi jedva čekamo da počne. Igramo protiv selekcije Rusije, koja je veoma kvalitetan tim, kojem su ključna snaga napadi s krilnih pozicija, a čuvari mreže su im takođe vrlo kvalitetni, tim pre što s njima radi naš nekadašnji reprezentativac i selektor Dejan Perić. Mi imamo nekolicinu mladih igrača, ali to nijednog trenutka nije minus, već na to gledam kao na našu prednost i želju za dokazivanjem. Samo takvim pozitivnim razmišljanjem možemo da se nadamo dobrim rezultatima na smotri najboljih svetskih selekcija

Grupa A, prvo kolo:

petak:
Srbija – Rusija
20.30 Brazil – Francuska

četvrtak:
Nemačka – Koreja 30:19

Srbija i Rusija su u grupi A Svetskog prvenstva koja se igra u Berlinu, a uz njih tu su i Nemačka, Koreja, Brazil i Francuska.

Rusi su blagi favoriti u ovom meču, Srbija mora da uloži dosta truda da bi pobedila, a,li to nikako nije nemoguće.