Odbojkaš Srbije Ćirović na meču sa Brazilom
FIVB.ORG
Odbojkaš Srbije Ćirović na meču sa Brazilom

FIVB.ORG

Odbojkaš Srbije Ćirović na meču sa Brazilom, Foto: FIVB.ORG

Odbojkaši Srbije pobedili su Brazil sa 3:2 u setovima odnosno 17:25, 25:22, 17:25, 25:20 i 15:12.

32. Beogradski maraton

promo

Prvi set je u potpunosti prošao u znaku Brazilaca, koji su na ovaj turnir Lige nacija došli u najjačem mogućem sastavu. Reprezentativci Srbije su uspeli da osvoje svega 17 poena i da na brzinu izgube prvi set, da bi se već u drugom vratili posle velike borbe koja je trajala čak 27 minuta.

Koristio je Nikola Grbić loš prijem reprezentativaca Brazila, pa je uprkos porazu u trećem setu uspeo da svojim izabranicima ukaže izlaz na pravi put na kom su uspeli da pobede u četvrtom setu i izbore taj-brejk.

Nenad Peruničić

rss.org.rs

U taj-brejku je Srbija bolje počela i imala je prednost od dva poena razlike na promeni strana. Bilo je 8:6 ali su Brazilci tada dobro servirali i vratili se u egal. Tako je bilo sve do momenta kada je posle jednog lošeg prijema dobru reakciju na mreži imao Okolić pa je bilo 13:12 na servis Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

Najefikasniji u srpskom timu bili su Lazar Ćirović sa 12 i Petar Krsmanović sa 11 poena, a u Brazilu Lukareli sa 20 poena. Drugog dana trećeg vikenda Lige nacija, u subotu Srbija igra protiv domaćina Portugalije.