Zelenović
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Zelenović

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Zelenović, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Rukometna reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo , pošto je u Novom Sadu savladala Švajcarsku 32:31 (19:17).

KOŠARKAŠI POKAZALI HUMNOST NA DELU Kešelj i Raduljica u akciji za Srbe na Kosovu!

Našoj reprezentaciji je odgovarala samo pobeda kako bi obezbedila drugo mesto u grupi, kao prvi su završili Hrvati!

 Od samog starta viđen je prilično otvoren i kvalitetan meč. Gosti su golom otvorili i poveli, ali su Orlovi tokom čitavog poluvremena pratili njihov ritam da bi u 19. minutu izjednačili, a potom i poveli.

PROČITAJTE JOŠ:

Miler, Zverev, Humels

youtube/ FC Bayern Munich

Igrao se 20. minut kada se Srbija odbranila, pri rezultatu 13:13, a potom i dala gol preko celog terena, da bi potom desni bek Orlova Crnoglavac ponovo doveo svoj tim u prednost. Tako su do kraja prvog dela igre, dve ekipe zamenile uloge, pa su Švajcarci jurili prednost domaćih. Ipak, iz napada u napad Dejan Milosavljev, koji je sa Vardarom osvojio titulu klupskog prvaka, podizao je broj odbrana i odlično branio što je otvaralo prostor za kontre domaćih. Tako je Srbija na poluvremenu vodila, 18:17.

Drugi deo igre je odlično počeo za golmana Ivaniševića koji je odbranio nalete gostiju, dok su Crnoglavac sa dva brza gola, i Radivojević, doveli Srbiju na +3 u 37.minutu, 23:20. Upravo ova situacija naterala je selektora Švajcarske da u napadu igra sa igračem više i dva pivota, umesto golmana. Orlovima to nije smetalo, zaigrali su mnogo bolje i podigli prednost na +5, i to, posle odbranjenog sedmerca Milosavljeva.

Ušlo se u dramatičnu završnicu, rezultat je bio 31:31, a na minut do kraja Srbiji je trebao jedan gol, kako bi prošla na prvenstvo. U tome je uspela preko Zelenovića koji je pogodio u poslednjem minutu.

Utakmica sa Švajcarcima imala je i humanitarni karakter, s obzirom da se na ulazima u dvoranu prikupljala pomoć za narodne kuhinje na Kosovu i Metohiji

Srbija će igrati na Evropskom prvenstvu u januaru 2020. godine, i to, kao 3. najbolja selekcija iz kvalifikacija.