Maida Drndić
Promo
Biatlonci

Promo

Biatlonci, Foto: Promo

U petak u Raubiču, nadomak Minska, počinje Evropsko prvenstvo u letnjem biatlonu. Reprezentacija Srbije otputovala je u Belorusiju u sastavu, Maida Drndić, Berina Sinanović, Denis Džeković, Sabahudin Rastić, Omer Hodžić, Omar Hodžić i Damir Rastić. Srpski nacionalni tim predvode treneri Edin Hodžić i Vjačeslav Nikiforov.

Maida Drndić

Promo

Maida Drndić, Foto: Promo

Takmičenje u Belorusiji traje tri dana a učesnici će se takmičiti u tri discipline, super sprint, sprint i potera. U petak su na programu kvalifikacije, pa finale za juniorski i seniorski super sprint, u obe konkurencije. Dan kasnije, u subotu, na programu je sprint. Biatlonci, juniori i seniori, trče 7,5km a biatlonke, juniorke i seniorke, 6km. Poslednjeg dana na programu je potera, muškarci trče 10km a žene 7,5km, u obe starosne kategorije.

Damir Rastić

Promo

Damir Rastić, Foto: Promo

Najbolji srpski biatlonac, Damir Rastić, na šampionatu u Minsku očekuje plasman u prvu trećinu takmičara, u disciplinama sprint i potera. Denisa Džeković, ukoliko bude maksimalno precizan na strelištu, mogao bi da se nada plasmanu među 20 najboljih juniora Evrope.Od ostalih učesnika očekujemo veliku borbu i što bolji plasman, kolike su njihove trenutne mogućnosti, u jakoj evropskoj konkurenciji, videćemo ovoga vikenda.