Marko Vukićević
Gepa
Marko Vukićević

Gepa

Marko Vukićević, Foto: Gepa

Najbolji srpski skijaš Marko Vukićević trku spusta na Stazi Streif u Kicbilu (Austrija) voziće sutra od 11.30, umesto u subotu kako je prvobitno najavljeno, a superveleslalom u nedelju. Do promena je došlo zbog vremenskih uslova.

PROČITAJTE JOŠ:

Srpski reprezentativac je spreman za sutrašnji istorijski spust, kada će se na legendarnoj stazi u Kicbilu, prvi put zavijoriti srpska zastava.

Marko Vukićević

EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Marko Vukićević, Foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

- Odradio sam dva naporna treninga i spreman sam da se suočim i sa najopasnijom stazom u Svetskom kupu. Staza je duga 3312 metara i od starta do cilja je 860 m visinske razlike. Start trke je veoma zahtevan, sa nagibom terena 85% gde skijaši za sedam sekundi dobijaju ubrzanje od 120 km/h i skaču oko 60 m u vazduhu. Staza ima puno neravnina, a organizatori su stazu dodatno utvrdili vodom tako da je sneg potpuno leden. Na drugom treningu sam bio dve sekunde brži nego na prvom, što znači da je za rezultat od velikog značaja iskustvo i poznavanje staze. Sutra, na trci spusta, biću jedini takmičar koji prvi put nastupa na toj stazi, ali bez obzira na to biću odlučan i hrabar na startu. Znam na kojim delovima staze imam još rezerve pa ću se sutra potruditi da dam sve od sebe. Posebno sam ponosan na činjenicu da će se sutra ispisati nova stranica istorije srpskog skijanja - rekao je Marko Vukićević.

Marko vukićević

Skijanje.rs

Marko vukićević, Foto: Skijanje.rs

Podsetimo, srpski reprezentativac u alpskom skijanju, prvi je Srbin koji će nastupiti na FIS World Cup trci, na stazi Streif, koja važi za najtežu i najopasniju u Svetskom kupu i malo je skijaša koji mogu da se pohvale nastupom na njoj.

Vukićević će se sutra od 11.30 takmičiti u spustu a u nedelju 27. 01. u superveleslalomu (SG).

Direktan prenos trka biće emitovan na kanalu Eurosport 2.