Srbija - Slovenija
rss.org
Srbija - Slovenija

rss.org

Srbija - Slovenija, Foto: rss.org

Rukometašice Srbije savladale su Sloveniju 29:27 u direktnom duelu za plasman u drugu fazu Svetskog prvenstva u Japanu!

Golovima Liščevićeve u poslednjem minutu utakmice naše rukometašice su obezbedile prolaz dalje! Iako je delovalo tmurno, pošto smo u poslednjim trenucima igre imali i dve igračice manje, sjajna odbrana naših igračica i tranzicija u napadu donele su nam ogromnu pobedu posle drame!

Ipak, igrač utakmice bila je sjajna Slađana Pop-Lazić koja je sa osam golova nosila Srbiju tokom žestoke borbe sa Slovenkama.

Kapitenka Jelena Lavko doprinela je pobedi sa sedam golova, junakinja Liščević je dodala četiri, dok je tri postigla Stoiljković.

Slično utakmici sa Holandijom, loše su otvorile odlučujući meč najbolje srpske rukometašice. Povele su Slovenke 5:0 posle devet minuta igre, kada su usledili golovi Liščević i Stoiljković, kojima se pokrenula srpska selekcija. Lavko i Pop Lazić su svojim golovima uspeli da uspostave balans na terenu do 20. minuta, kada je viđeno prvo izjednačenje - 10:10.

Četvrti gol Pop Lazić doneo je prvo vođstvo Srbiji u 28. minutu, a sa tim rezultatom (12:11) otišlo se na odmor.

Serija Srpkinja na startu drugog dela - 15:12, nije bila nagoveštaj bolje igre, s obzirom da su Stanko i Gros iskoristile veliki broj tehničkih grešaka u napadu srpskog tima da dovedu svoj tim do +3 , 20:23 u 45. minutu, što je bio težak trenutak za sastav selektora Ljubomira Obradovića. Par odbrana Katarine Tomašević, golovi Lavko, Obradović, Pop Lazić i Trifunović, vratili su Srbiju u vođstvo 27:25 u 55. minutu.

Vratile su se Slovenke na 27:27 dva minuta pre kraja, imale i brojčanu prednost, ali je Kristina Liščević postigla gol za 28:27, nakon čega je Jelena Trifunović "ukrala" loptu za novi napad. Posle tajm-auta usledio je novi gol Liščević za pobedu.