VATERPOLISTI
Youtube/ Al Jazeera Balkans
vaterpolisti

Youtube/Al Jazeera Balkans

vaterpolisti, Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

Član gradske skupšine Splita Martin Pauk oglasio se povodom napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu objavom na Fejsbuku u kojoj, mada osuđuje fizičko nasilje, srpske vaterpoliste optužuje da su sami krivi za napad.

"Da ste u miru prošetali Rivom u subotu u podne, negde kod fontane stali, napravili selfije i stavili na Instagram, te se ku**ili svojim jaranima u Beogradu i ponosno im pričali kako ste proštali centrom Splita u dresovima Zvezde, a da vam niko nije ništa mogao jer ste 'moćni', 'ogromni', 'snažni'. Sada im bre pričajte kakvo je more u februaru", poručio je Pauk, prenosi Index.

Pauk, koji je član stranke Nezavisni za Hrvatsku i koji radi i u Hidrografskom institutu u Splitu, pre ove poruke napisao je kako su splitski vaterpolisti pre utakmice šetali Beogradom bez jasno vidljivih obeležja kluba, da su govorili ekavicom, ali da su u restoranu ipak bili prepoznati i nazvani ustašama.

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu

Youtube, screenshot

Vaterpolisti Crvene zvezde napadnuti u Splitu, Foto: Youtube, screenshot

"Jeste li iz ove kratke priče uspeli da shvatite pouku? Jeste li primetili razliku između hrvatskih vaterpolista koji dodu u Beograd, obuku civilnu odeću bez ikakvih navijačkih obeležja, a sa druge strane ponašanje srpskih vaterpolista koji se šepure splitskom Rivom u dresovima Crvene zvezde sa stavom 'vidi nas koliki smo, ne može nam niko ništa", napisao je Pauk.

Vaterpolisti Crvene zvezde su u nedelju u ranu zoru, oko šest časova, stigli u Beograd iz Hrvatske i to, kako je rekao direktor crveno-belih Igor Milojević, "psihički uznemireni" zbog brutalnog incidenta. Sa drugre strane, predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić najavio je da će se tražiti veće obezbeđenje za naše sportiste, ali da nije siguran da će Zvezda pristati da posle ovakvog incidenta igra u Splitu.