Takmičenje i uzivanje na splitskim plažama
privatna arhiva
Dobra zabava

privatna arhiva

Dobra zabava, Foto: privatna arhiva

Spektakl može da počne. Split je spreman, baš kao i učesnici superfinala Sportskih igara mladih.

Oko 1.000 takmičara iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske u Dalmaciju je doputovalo još u petak, a od danas do četvrtka vodiće se borbe u šahu, tenisu, rukometu, uličnoj košarci, najbržoj atletskoj disciplini (trka na 60 metara), odbojci, odbojci na pesku, stonom tenisu, malom fudbalu i igri između dve vatre.

Ožegović načeo, a u drugom poluvremenu Stevanović (16) pokazao klasu i postigao dva divna gola (VIDEO)

AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 18.08.2019. 20:51 Partizan je pobedio Rad u 5. kolu Superlige Srbije. Ognjen Ožegović, Foto: FK Partizan Hvala što ste pratili prenos meča Partizan - Rad na portalu Alo! Kraj meča. Partizan je pobedio Rad rezultatom 3:0. 89' GOOOOOOOOOOOL! Opet Stevanović!

 

„Frajle“ uz vatromet

Na svečanom zatvaranju (21. avgust), uz brojne posetioce i goste, u Splitu će koncert održati novosadska grupa „Frajle“. Splićanima će se predstaviti i Mija Dimšić. Poseban pečat svečanosti, najavljuju organizatori, daće i veličanstven vatromet, koji je planiran za sam kraj programa.

Srbiju predstavlja 300 mladih sportista koji su kroz državna takmičenja ostvarila pravo na učešće na internacionalnom turniru, na kojem je prioritet ipak druženje dece iz regiona.

Tokom vikenda, uoči velikog finala, mališani su vreme proveli na prelepim splitskim plažama i u obilasku grada. Sportske igre mladih iskreno podržavaju vlade sve tri pomenute države, ali i Evropska unija.

Svečana ceremonija zatvaranja Sportskih igara mladih zakazana je za sredu, 21. avgust u 20 časova, na čuvenoj rivi.

PROČITAJTE JOŠ:

Sportske igre mladih najveća su manifestacija amaterskog sporta u ovom delu sveta. Kroz Igre je od osnivanja do danas prošlo više od 1,7 miliona učesnika.

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom