Prijem za šampione auto-moto i karting sporta
Promo
Prijem za šampione auto-moto i karting sporta

Promo

Prijem za šampione auto-moto i karting sporta, Foto: Promo

Proglašenje šampiona u auto-moto i karting sportu održano je večeras u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), u saradnji sa Sportskim auto i karting savezom Srbije (SAKSS) i Moto savezom Srbije (MSS). U čast šampiona i još jedne uspešne godine za AMSS, veliki broj visokih zvaničnika, gostiju iz zemlje i inostranstva okupio se u Belexpo centru u Beogradu.

- Ponosan sam što se večeras svi zajedno nalazimo ovde, 80 godina posle održane prve međunarodne trke. Ovo je zajednička svečanost, nas i prijatelja kuće, onih koji su dali doprinos razvoju auto i moto sporta u protekloj godini. Posebno bih se zahvalio ministru Udovičiću što je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo značaj ovih sportova, kao i ministru Vulinu za neizmeran doprinos i pruženu mogućnost za sprovođenje zajedničkih infrastrukturnih projekata, bez kojih ovakav uspeh ne bi bio moguć. Nadam se da ćemo rešiti problem poligona i staza za trke i obuke naših vozača i vojiske, te da ćemo ubuduće imati veći broj šampiona i disciplina, rekao je predsednik AMSS Mirko Butulija otvorivši ceremoniju.

Najprestižnije nagrade u auto sportu, zlatne i dijamatske kacige, dodelio je ministar Vulin, šampionima Kotorčević Luki, Balačikić Draganu i Radojković Aleksi. Radojković Aleksa, pored Zlatne kacige ovenčan je i Dijamantskom kacigom u auto sportu za sezonu 2018. “Saradnja sa AMSS je i do sada bila uspešna, a nastojaćemo da je kroz zajedničke projekte još više ojačamo, istakao je Vulin zahvalivši se AMSS za sve što su uradili za auto, moto i karting sport Srbije.

Prijem za šampione auto-moto i karting sporta

Promo

Prijem za šampione auto-moto i karting sporta, Foto: Promo

Zlatne i dijamantske kacige u moto sportu dodelio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je istakao da mu je velika čast da Ministarstvo omladine i sporta učestvuje u razvoju domaćeg auto-moto sporta.

“Nastojaćemo da se srpski auto i moto sport dodatno unapredi i afirmiše, a posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih”, izjavio je ministar, poželevši takmičarima još bolji plasman u narednoj sezoni. Zlatnu kacigu u diciplini Moto Kros MX3, poneo je Viktor Lang, a u disciplini Moto Klasik, Dragan Dragoj i Slobodan Vasiljević, dvojac koji je ujedno i nosilac dijamantske kacige.

Zlatni i dijamantski dobitnici zahvalili su se organizatoru na spekatkularnom proglašenju šampiona, minsitrima i svim zvanicama, istaknuvši da su počastvovani što je u ime auto-moto sporta upriličen večerašnji dogadjaj u rangu najvećih svetskih ceremonija, dodavši da govori o poštovanju i veri AMSS u ove sportske discipline.

Prijem za šampione auto-moto i karting sporta

Promo

Prijem za šampione auto-moto i karting sporta, Foto: Promo

Predsednik AMSS Mirko Butulija, predsednik SAKSS Staniša Lazarac i Generalni sekretar MSS Božidar Mihailović, uručili su specijalna priznanja predstavnicima najvažnijih institucija i medija koje podržavaju, pomažu i prate ove sportove u našoj zemlji, između ostalih i specijalna priznanja za doprinos razvoju i afirmaciji auto-moto i karting sporta ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, ministru odbrane Aleksandru Vulinu i direktoru policije Vladimiru Rebiću.