Aleksandar Šoštar
Marko Metlaš
Aleksandar Šoštar

Marko Metlaš

Aleksandar Šoštar, Foto: Marko Metlaš

Predsednik Vaterpolo kluba Partizan Aleksandar Šoštar zatražio je da se omogući upravljanje poslovnim prostorom na Banjici do okončanja sudskog spora.

Vaterpolo klub Partizan je u teškoj finansijskoj situaciji, ali i u sporu s opštinom Voždovca oko Sportskog centra „Banjica“.
Šoštar je rekao da je „zahvaljujući donacijama dobrih ljudi“, obezbeđen mazut za grejanje bazena na Banjici.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

- Za šest meseci grejne sezone potrebno je od 25 do 30 miliona dinara. Prošle nedelje sam rekao da se stalno stavljamo u poziciju da smo mi protiv države. Partizan nikada nije ni bio, niti jeste, niti će biti protiv države. Stavljamo se u situaciju kao da stalno nešto molimo, kukamo... Partizan je iznedrio ogroman broj šampiona kroz istoriju. To je nešto što predstavlja državu. Oni jesu posle otišli u inostranstvo da igraju, ali su ipak igrali za reprezentaciju i predstavljali državu - kazao je Šoštar gostujući na Televiziji N1.
Upitan da li Partizan ima pomoć od ministra za sport Vanje Udovičića, koji je nekad igrao za taj klub, Šoštar je naveo da to „nije adresa za njihove probleme“, jer je ministarstvo nadležno za amaterski sport, dok su klubovi okrenuti lokalnim samoupravama.

- Vanja jeste pomagao ad hok svojim uticajem kada je mogao i koliko je mogao da se obezbede uslovi za trening i određena finansijska sredstva.

Prvi čovek kluba je rekao da ne spori da Partizan ima dugove za komunalije i da su mu računi u blokadi, ali je naveo da nijedan bazen u državi nije profitabilan.