tuča
Twitter/Colin Beatt
Superboul, Foto: Profimedia

Nju Ingland Pejtriotsi su po šesti put u istoriji osvojili trofej Vinsa Lombardija pobedivši u noći na ponedeljak Los Anđeles Ramse sa 13-3 u 53. Super Boulu odigranom na stadionu Mercedes-Benz u Atlanti.

Napadački je siromašna bila utakmica koja je ostala daleko od najavljivanog spektakla, no drugačijih vrsta napada bilo je nakon nje u Bostonu gde se slavio trofej. Jedan od njih širi se društvenim mrežama i pokazuje međusobni obračun pesnicama navijača Pejtriotsa.

Inače, Nju Ingland Pejtriotsi postali su tek druga ekipa uz Pitsburg Stilerse koja je uspela trofej Vinsa Lombardija osvojiti šest puta, s tim da su 41-godišnji kvoterbek Tom Brejdi i 66-godišnji trener Bil Beličik porušili pritom mnoge rekorde.

Obojica su učestvovala u svih šest trijumfa Pejtriotsa (2002, 2004, 2005, 2015, 2017. i 2019.). Slavljem u Atlanti Beličik je postao najstariji trener, a Brejdi najstariji kvoterbek s osvojenom titulom. Bio im je ovo deveti Super Boul, što je više nego što ih ima ijedna druga ekipa u Super Boul eri, osim, jasno, Nju Inglanda.