Keel Cup
Zvanični sajt
Keel Cup

Zvanični sajt

Keel Cup, Foto: Zvanični sajt

Šesti po redu turnir u Bič vaterpolu, popularni Keel Cup, održaće se i ovog leta na glavnom jezeru u Beloj Crkvi od 2. do 4. avgusta.

Vaterpolisti do 17 godina drugu godinu u nizu će igrati u Odžacima 21. jula na Junior Keel Cup-u, a organizatori turnira su sa velikim zadovoljstvom objavili imena promotera ova dva turnira. Promoter Keel Cup #6 u Beloj Crkvi ove godine će biti selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, Dejan Savić, dok Junior Keel Cup #2 u Odžacima promoviše nekadašnji vaterpolista, a sada predsednik VK Vojvodina, Marko Ćuk. Prijave su već otvorene!

Direktor turnira Keel Cup , Nenad Tomić rekao nam je da ima puno razloga za zadovoljstvo trenutnim dešavanjima vezanim za Bič vaterpolo u Srbiji ali i svetu.

– Bič vaterpolo u Srbiji se igra već pet godina , koliko organizujemo Keel Kup turnire. Uspeli smo na taj način da pozicioniramo Srbiju u svetu Bič vaterpola i zadržimo epitet vaterpolo nacije. Srbija nema more ali naša jezera i reke svojom lepotom, kao i verna srpska publika, su ono što nam omogućava da sa optimizmom gledamo na budućnost kada su međunarodna takmičenja u Bič vaterpolu u pitanju.

PROČITAJTE JOŠ:

Gost naše redakcije: Nikola Jakšić

Alo!/Vladimir Marković

Tomić je dodao Dejan Savić predstavlja veliko pojačanje za Keel Kup turnir i da se očekuju gostujuće ekipe iz inostranstva.

– Zvaničan promoter ove godine, selektor Dejan Savić dao nam je veliku podršku. Velika čast za nas iz organizacije i prava privilegija za sve igrače i učesnike turnira. Siguran sam da će upravo zbog ovakvog promotera ovaj turnir biti najposećeniji po broju ekipa koje će se prijaviti ali i broja posetilaca na glavnom jezeru Bele Crkve. Ekipe iz inostranstva već se interesuju i najavljuju dolazak.

 

Tomić se osvrnuo i na podršku koju Keel Cup dobija od Bele Crkve kao domaćina i objasnio zašto kompanije ulaze u trku za sponzorisanjem ovog jedinstvenog sportskog događaja.

– Sjajna saradnja sa ljudima iz VK jezero, Nevenom Selakovićem i Opštinom Bela Crkva, koji spemaju brojna iznenađenja, garantuje svim učesnicima turnira tri nezaboravna dana u Beloj Crkvi. Visok nivo saradnje sa domaćinom omogućava da zajedno ugostimo sve na najvišem mogućem nivou. Čim se bude pokrenula neka vrsta Svetske lige, Bela Crkva ističe kandidaturu za domaćina – rekao je Tomić.