Srbija - Finska, odbojkašice Evropsko prvenstvo
Cev.lu
Srbija - Finska, odbojkašice Evropsko prvenstvo

Cev.lu

Srbija - Finska, odbojkašice Evropsko prvenstvo, Foto: Cev.lu

Odbojkašice Srbije ubedljivo su pobedile Finsku 3-0 (25:17, 25:15, 25:17) na startu Evropskog prvenstva. "Orlice" su nakon sporog otvaranja meča pokazale klasu i poslale poruku glavnim izazivačima na evropski tron.

I zbog nje će se gledati Evropsko prvenstvo za odbojkašice! Nikolina pali na terenu, a posebno van njega! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/V.Ž. DATUM I VREME: 23.08.2019. 17:18 - 23.08.2019. 17:25 Zagrapčanka je iz Dubrave i igra na poziciji libera. Nikolina Božičević, hrvatska odbojkašica, Foto: Instagram/Screenshot * Nikolina Božičević je hrvatska odbojkašica * Igra na poziciji libera * Biće u centru pažnje na EP odbojkašica Danas je i počelo EP za odbojkašice koje će se igrati u nekoliko zemalja.

Srbija za dva dana igra protiv selekcije Bugarske, biće to mnogo veći izazov za naše odbojkašice.

Nisu Srpkinje najbolje počele meč, motivisana Finska se dobro branila i odlično napadala, te je povela 4:0 i 8:4.

Odbojkašice Srbije

OSSRB

Odbojkašice Srbije, Foto: OSSRB

Međutim, tada se bude naše odbojkašice, predvođene Boškovićevom, Mihajlovićevom i Veljkovićevom prave seriju 8:0 za preokret na 12:8.

Finska uspeva da se primakne na 13:11 i 14:12, nakon čega je usledila nova serija Srpkinja 4:0 za 18:12 nakon čega su rutinski privele prvi set kraju – 25:17.

EP, 1. KOLO: SRBIJA – FINSKA 3-0 (25:17, 25:15, 25:17)

DVORANA: u Ankari

SUDIJE: Stoika (Rou), Mokri (Svk)

SRBIJA: Buša, Lazović, Popović, Mirković, Mihajlović, Ognjenović, Veljković, Pušić, Bjelica, Aleksić, Popović, Bošković, Milenković, Blagojević

FINSKA: Koskelo, Esko, Kosonen, Kokonen, Bjeregard-Madsen, Rikila, Alanko, Kilmaho, Pihlamajaki, Karu, Korhonen, Cakan, Lakonen, Sievanen

Nisu popustile naše odbojkašice nakon laganog osvajanja prvog seta, nastavljaju u istom ritmu i otvaraju drugi set sa 4:0.

Finkinje nisu mogle da pariraju našim odbojkašicama, koje pojačavaju tempo i povećavaju razliku na 12:4.

"Orlice" na zadovoljstvo selektora Terzića nastavljaju da "grizu" za svaki poen pa još ubedljivije od prvog osvajaju drugi set u Ankari – 25:15.

Pronašli beživotno telo pored puta, umrla radeći ono što najviše voli! (FOTO)

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 22.08.2019. 17:26 Tužne vesti dolaze iz Rusije! Margareta Plavunova, Foto: instagram * Ona se bavila i modelingom * Uzrok smrti je srčani zastoj * Išla je u poseti svojoj baki Ruska atletičarka Margareta Plavunova umrla je u svojoj 25. godini života. Njeno beživotno telo je pronađeno pored puta.

 

Finkinje su "pokazale zube" na startu trećeg seta, dobro su parirale našoj selekciji u prvoj trećini seta – 8:8.

Tada Srpkinje pojačavaju ritam i mini-serijom za 11:8 "prelamaju" meč jer brzo stižu do 15:10 nakon čega rival više nije mogao da uzvrati.

U završnici je selektor Terzić pružio šansu i najmlađim reprezentativkama koje koriste šansu i potvrđuju ubedljivu pobedu – 25:17.

PROČITAJTE JOŠ:

Naredni meč Srbija igra u nedelju protiv Bugarske, dan kasnije sa Francuskom, potom protiv Grčke 28. avgusta, a sve ove utakmice počeće u 16 časova po našem vremenu.

U poslednjem kolu, u derbiju grupe, Srbija će igrati protiv domaćina Turske, 29. avgusta od 18.30 časova.

BONUS VIDEO

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane šta očekuju od meča Partizan - Molde