Šahovski savez Srbije
Alo, Aleksandar Nalbantjan

Šahovski savez Srbije i kompanija Energotehnika Južna Bačka potpisali su ovog petka sponzorski ugovor koji garantuje dugoročnu saradnju. Predsednik saveza Dragan Lazić i vlasnik poznate kompanije Dragoljub Zbiljić, zajedno sa specijalnim savetnikom za međunarodnu saradnju i sponzorski pul Marijanom Stričevićem, sa velikim zadovoljstvom stavili su potpis na ugovor koji će srpskom šahu pomoći da se vrati tamo gde pripada.

Dragan Lazić, koji je od dolaska na čelo srpskog šaha već pokazao vidljive rezultate, zahvalio se gospodinu Zbiljiću što je prepoznao veliku važnost ovakve saradnje.

- Veliko mi je zadovoljstvo što je Šahovski savez Srbije dobio još jednog velikog sponzora. Zahvalio bih se gospodinu Zbiljiću i njegovoj kompaniji koja nam je izašla u susret. Ubeđen sam da ćemo opravdati poverenje. Put ka uspehu, kojim smo krenuli pre šest meseci, vodi tako što u čitavu priču uključujemo najbolje i uspešne, a takva je firma Energotehnika Južna Bačka, svakako. Savezu tek predstoji mukotrpan rad, ovo je još uvek početak našeg zacrtanog cilja. Slobodno mogu da poručim svim šahistima, da su pred nama osmeh i perspektiva. Spremno je još nekoliko velikih ugovora - rekao je predsednik saveza Dragan Lazić tokom potpisivanja saradnje i dodao:

- Šahovski savez Srbije ima jako bogat program ove godine koji je iznenađujuć i za šahovsku javnost. Zašto je to tako? Jednostavno je, zato što imamo veliku podršku ljudi kakav je gospodin Zbiljić i hvala Bogu pa je takvih sve više. Već sada možemo da zaključimo da je trenutni program neuporediv sa onim koji je ostao iza nas prethodnih godina.

Vlasnik Energotehnike Južna Bačka Dragoljub Zbiljić već od ranije je dobro poznat u svetu sporta. Njegova kompanija prethodnih godina se dokazala kao sjajan saradnik i sponzor kako u odbojci, košarci, fudbalu, pa sve do paraolimpijske reprezentacije i stonotenisera. To je bila prava preporuka da se pridruže još jednom našem savezu.

- Ja bih da se u ime kompanije zahvalim na pozivu predsedniku Laziću i gospodinu Stričeviću. Zaista mi je drago da smo ušli u tim Šahovskog saveza i siguran sam da ćemo dokazati da možemo zajedno da napravimo velike rezultate. Energotehnika Južna Bačka je široko rasprostranjena u sportu. Najprepoznatljiviji smo u odbojci, gde dokazujemo visoku klasu. Pomažemo veliki broj klubova i u košarci, kao i u fudbalu. Pored toga smo generalni sponzor paraolimpijske reprezentacije Srbije i stonotenisera "Spin". Drago mi je da je Savez, sa Draganom Lazićem na čelu, prepoznao da možemo da budemo deo ozbiljne i velike priče - istakao je Dragoljub Zbiljić.

Šahovski savez Srbije

Alo, Aleksandar Nalbantjan

Šahovski savez Srbije, Foto: Alo, Aleksandar Nalbantjan

Specijalni savetnik za međunarodnu saradnju i sponzorski pul Šahovskog saveza Marijan Stričević istakao je važnost ove saradnje i tom prilikom poručio mladim igračima da je srpski šah u pravim rukama.

- Velika nam je čast da je Energotenhnika Južna Bačka stupila sa nama u dugoročne odnose što samo po sebi dokazuje da je sjajna na polju biznisa, ali pored toga vodi računa i o svojim socijalnim obavezama. Osim odbojkaškog, mi smo još jedan Savez koji sa njima sarađuje. Ovaj ugovor će biti za sve nas velika obaveza, ali želim da svim mladim igračima poručim da je sa ovakvim sponzorima budućnost našeg šaha u sigurnim rukama - zaključio je Marijan Stričević.