Ljubomir Obradović
Twitter/RTS sport
Rukometašice

rss.org.rs

Rukometašice, Foto: rss.org.rs

"U rulet završnici pobedio je srećniji tim. Čestitam Slovenkama na fer i korektnoj borbi, odnosno, na jednoj taktički borbenoj igri, gde smo poveli tri razlike i nismo našli dobru soluciju "7 na 6". Bio je veliki ulog za obe reprezentacije. Čestitam i mojim devojkama", rekao je Obradović na konferenciji za medije posle meča.

Pobedu rukometašicama Srbije donela je fantastična Kristina Liščević sa dva gola u poslednjem minutu.

"Ključna stvar je moral ekipe. Nisu pale posle vođstva 0:5. Juče smo imali loš dan, a danas je bio taj dan odluke. Poučeni iskustvom sa utakmice Slovenije i Holandije, gde su bekovi Slovenije bili odlični, prvi zadatak nam je bio da ih neutrališemo i vratimo samopouzdanje posle dobre utakmice sa Norveškom i loše sa Holandijom".

Srbija u narednu rundu ne prenosi bodove, a ukršta se sa grupom gde su plasman već obezbedile selekcije Južne Koreje i Nemaččke.

"Znamo dva rivala, Koreju i Nemačku. Imamo dobro iskustvo sa Korejom, pobedili smo ih na Seul Kupu. Nemice su sa novim selektorom, znamo kakav mentalitet imaju, biće to novo iskustvo za nas. Ostaje da sačekamo da vidimo ko će biti treći - Danska ili Francuska", zaključio je Obradović.