Srbija Mađarska
EPA/Bo Amstrup
Srbija Mađarska

EPA/Bo Amstrup

Srbija Mađarska, Foto: EPA/Bo Amstrup

Došao je "dan D" - rukometašice Srbije biju odsudnu bitku za plasman u drugi krug Evropskog prvenstva u Danskoj. U našoj grupi C, Hrvatska ima maksimalan učinak, Mađarska i Srbija po pobedu i poraz, dok su svetske šampionke Holanđanke neočekivano zakucane za dno tabele sa dva vezana neuspeha i visi im prolaz dalje.

Ono što je za naše devojke dobro, postoje čak tri scenarija kako Srbija može dalje.

1: Srbija ide dalje ako pobedi Hrvatsku, možda čak i sa maksimalna četiri preneta boda, ukoliko Holandija pobedi Mađarice i ode dalje zbog međusobnog skora. Ako pobedimo uz trijumf Mađarske, prenose se dva boda, kao i Mađarska u trouglu u kom je svako svakog nadigrao
2. Srbija ide dalje ako izgubi od Hrvatske, uz pobedu Mađarica nad Holandijom, s tim da se ništa ne prenosi u novu fazu
3. Bod protiv Hrvatske nam odgovara samo ako Holanđanke ne savladaju Mađarice.

4. Postoji luda teorija i da Srbija prođe, u slučaju da Holandija upiše i treći poraz, s obzirom na to da tri od četiri ekipe idu dalje. Postoji opcija da poraz Srbije uz pobedu Holandije stvori još jedan trougao. Tako bi tri selekcije imale po pobedu uz dva poraza, ali bi gol razlika mogla da prevagne u korist Holandije i Mađarske. Srbiji ne ide na ruku što je izgubila sa čak 12 razlike od Mađarske.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Nevena

08.12.2020 12:14

Srpska rukometna reprezentacija može pobediti ako golman bude na golu i brani, čuva gol. Golman Srpske reprezentacije sedi na klupi i samo dotrči da izvadi lopte. Ovo je neprofesionalno ponašanje golmana Srpske reprezentacije i trenera koji dozvoljava.

Nevena

08.12.2020 13:54

Srpska rukometna reprezentacija gubi jer golman sedi na klupi i samo doskakuće da vadi lopte iz gola. Ako je golman bolestan?- Zamenite golmana sa zdravim i raspoloženim golmanom za igru.