Jovan Risović (Srbija)
EPA-EFE/BO AMSTRUP
Jovan Risović (Srbija)

EPA-EFE/BO AMSTRUP

Jovana Risović (Srbija), Foto: EPA-EFE/BO AMSTRUP

Rukometašice Srbije od 19. do 21. marta boriće se za olimpijsku vizu zajedno sa Mađarskom, Rusijom i Kazahstanom.

- Većina igračica ima velike uloge u klubovima, to baš raduje pred ovo okupljanje. Super je što dobro igramo u poslednje vreme, jer u Đeru imamo priliku života, šansu karijere. Kad pogledamo protivnike, dovoljno je reći da je Rusija aktuelni olimpijski šampion. Mađarska ima ogroman pritisak saveza i države sa izbori plasman, zbog daljeg ulaganja u rukomet. Svesne smo značaja svega ovoga, kvalitet imamo, ako budemo disale kao jedna, mislim da će rezultat doći. Samo da mi budemo zdrave i verujem da možemo do vize - rekla je Risović u intervjuu za sajt 24sedam.rs.

Borbu za Tokio izabranice Ljubomira Obradovića počinju duelom sa Ruskinjama, nakon čega sledi duel sa domaćinom, a turnir zatvaraju sa susretom sa Kazahstanom.

- Između prve dve utakmice je razlika manja od 24 sata, a taj drugi susret sa domaćinom bi mogao da bude odlučujući. Malo je nezgodan i težak taj raspored, ali ne mora ništa da znači. Ja smatram da možemo i Rusiju, koja je velesila, da savladamo. Igrale smo neke prijateljske utakmice, znamo kako funkcionišu. Vratio im se trener Trefilov, sada je u ulozi konsultanta, on im mnogo znači. Naša želja se ne dovodi u pitanje. Veliki broj igračica čeka ove Olimpijske igre, da bi posle završile karijeru, tako da će dati sve da do plasmana dođemo - zaključila je Risović.

PROČITAJTE JOŠ: