Odbojkaši Srbije
EPA Yoan Valat
Odbojkaši Srbije

EPA Yoan Valat

Odbojkaši Srbije, Foto: EPA Yoan Valat

Odbojkaški reprezentativac Srbije Aleksandar Atanasijević je pozitivan na koronavirus. Jedan od naših najboljih odbojkaša zaražen je virusom, a zbog lakše kliničke slike doktori su ga poslali na kućno lečenje. 

Popularni Bata se nedavno vratio iz Peruđe, gde je dugo bio u karantinu, a početkom maja je operisao i koleno. U Beogradu se družio sa prijateljima, a čim je osetio temperaturu otišao je na testiranje.

Aleksandar Atanasijević

Profimedia

Aleksandar Atanasijević, Foto: Profimedia

- I sada imam blagu temperaturu. U stvari da nisam pre mesec dana u Peruđi operisao koleno, ne bi mi opao imunitet i verovatno bih bio asimptomatičan. A u bolnici u Peruđi sam posle operacije imao i lakšu upalu pluća. Kako je tamo epidemija bila mnogo jača nego u Srbiji, pet puta su me testirali i uvek sam bio negativan. I pre nego što sam se vratio u Beograd testirao sam se kako ne bih morao u karantin - ističe Atanasijević.

Srećom, Atanasijević ima lakšu kliničku sliku:

- Doktori su me pregledali, uradili neophodne analize, snimali pluća i, srećom, sve je u redu. Zato su me poslali na kućno lečenje, dve nedelje moram da budem u samoizolaciji. Kažu i da virus nije više tako jak, ali je očigledno da čovek nikako ne sme da se opusti. Daće Bog da sve prođe kako treba i da što pre ozdravim.

Komentari (1)

ђура

06.06.2020 07:52

Како је могуће да све Митровићеве иновације у евидентирању вируса нису дале резултат Атанасковић учествовао у "Амиџи шоу" програму ?