Jevrem Popović
RK Partizan
Jevrem Popović

RK Partizan

Jevrem Popović, Foto: RK Partizan

Rukometaš Partizana, Jevrem Popović (16) iz Beograda, koji je 2013. godine poginuo sa bratom Ignjatom (18) i maćehom Vukicom (44), kada se “jugo”, kojim su putovali na svadbu u Rašku, direktno sudario sa šleperom, danas bi napunio 23 godine. Na to je podsetila njihova sestra Anđelija potresnim statusom na Instagramu.

"Ne znam da li je sebično što osećam ovoliku tugu i nedostajanje. Božija volja je, da vi ipak živite tu, a ja ovde. Neko od sveštenih lica mi je rekao: ‘Kad neko tako mlad napusti ovozemaljski svet, Bog ga je uzeo da ga skloni od zla.’ I u pravu je. Mi ovde živimo u paklu. Znam da me štitite, čuvate i pazite. Prepoznajem vas u ljudima koji su ušli u moj život, znam da ste mi ih vi odabrali i poslali" - napisala je Anđelija i dodala:

"Znam i da su one dve bubamare koje su na dan vašeg odlaska ušle u naš stan i koje viđam svako leto od tad, zapravo vi. Znam da nećeš nikad dozvoliti da tvoja sveća bude niža od Igine, jer si mlađi, ali viši od njega, testirala sam i to, ne može koliko god gurala u pesak... Sve znam i osećam vas! Volim vas, mogu i hoću da idem dalje, ponosna sam što ste baš vi moja braća! Srećan 23. rođendan, Zeko! Sad si već ozbiljan momak".

Nesreća u kojoj su poginula braća Popović i njihova maćeha dogodila se 15. septembra 2013. godine kada se “jugo” direktno sudario sa šleperom novopazarskih registracija, za čijim je volanom bio A. Z. (37) iz Kruševca.

Danas bi Jevrem napunio 23 godine, a Ignjat je nastradao mesec dana pre svog pounoletstva - 18. rođendana.

Dan pre tragične smrti u saobraćajnoj nesreći mladi rukometaši Partizana Jevrem (16) i Ignjat Popović (18) došli su u klub sa ocem Zvonkom i zamolili za odsustvo zbog odlaska u Rašku na svadbu rođaka.

Stariji Ignjat (18) bio je perspektivan golman, a njegov mlađi brat Jevrem igrao je na poziciji levog beka. Prošao je sve klupske selekcije u klubu u kome je proveo više od šest godina.