GRADONAČELNIK BEOGRADA O FINALU SVETSKE LIGE Radojičić: Beograd grad lepih događaja, a ne agresije

On je dodao da su vaterpolisti uvek bili naš ponos i uvek smo se radovali da ih sačekamo sa velikih takmičenja, ispratimo njihove uspehe, a sada, nadam se u Beogradu zajedno i da proslavimo.

Gradonačelnik Zoran Radojičić
Gradonačelnik Zoran Radojičić, Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas predsednika Vaterpolo saveza Srbije Viktora Jelenica i ocenio da je predstojeći finalni turnir Svetske lige još jedna prilika da se iz glavnog grada pošalje najlepša slika u svet.

"Grad Beograd se uvek ponosio svojim vaterpolistima i imao dobru saradnju sa vaterpolo reprezentacijom. Danas sam imao zadovoljstvo da sa predsednikom Vaterpolo saveza Jelenićem pričam o organizaciji finalnog turnira Svetske lige, gde ćemo imati osam zemalja koje će biti naši gosti. Govorili smo o tome koliko je značajno dabudemo dobri domaćini i da još jednom pošaljemo sliku svet koliko smo ozbiljan grad i ozbiljna država i koliko se ozbiljno bavimo sportom", rekao je Radojičić.

On je dodao da su vaterpolisti uvek bili naš ponos i uvek smo se radovali da ih sačekamo sa velikih takmičenja, ispratimo njihove uspehe, a sada, nadam se u Beogradu zajedno i da proslavimo.

"Vrlo je važno da kao grad saljemo poruku u svet da se kod nas dešavaju lepi događaji, to je naša borba protiv agresije i protiv ljudi koji žele drugu sudbinu Beograda i Srbije", poručio je gradonačelnik.

Jelenić se zahvalio Gradu što je uvek podržava velike manifestacije u organizaciji VŠ.

"Tako je i ovaj put, finalni turnir odigraće se na Tašmajdanu, hramu vaterpola, a ovo je posle olimpijskog sigurno najjači turnir. Prvi se kvalifikuje za OI u Tokiju i nadam se da ćemo biti prva srpska ekipa, prvi ekipni sport, koji će se kvalifikovati za Igre 2020. godine", istakao je Jelenić.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi