OK Radnički Kragujevac
SPD Radnički
OK Radnički Kragujevac

SPD Radnički

OK Radnički Kragujevac, Foto: SPD Radnički

Nikola Goić (levo), igrač odluke (Foto: SPD Radnički)

Posle prave sportske drame, odbojkaši kragujevačkog Radničkog plasirali su se u finale Kupa Srbije savladavši Vojvodinu, svakako naš najbolji tim, sa 3:0 (25:23, 25:21, 31:29), i na taj način anulirali, takođe, visoku pobedu Novosađana na svom terenu – 3:1 (23:25, 25:15, 25:21, 25:14).

Ovo je veliki uspeh kragujevačkog tima, pogotovo što je ostvaren u dramatičnom meču, kakav odavno nije viđen u Kragujevcu. Posebno je bilo “gusto” u trećem setu kojem nikako da bude kraja. Kragujevčani su tek posle šest meč-lopti uspeli da slome otpor protivnika, koji sada neeć braniti trofej osvojen prošle godine.

Ekipa Dragana Kobiljskog, iako je rezultat, uglavnom bio ravnopravan, u odlučujućem setu imala je "veliki” minus od dva poena (20:22), ali je Senegalac Musa Kone as servisom, koji trenutak kasnije, vratio prednost Šumadincima. Ređale su se neuspešne meč lopte Kragujevčana, da bi na kraju, izvanrednim blokom Nikola Goić završio maratonski set i slavlje je moglo da počne.

Rezultat govori da je uzbudljivo bilo i u prethodna dva seta, tako da je maksimalna pobeda Radničkog, kada se poglade sa druge strane bila minimalna, ali sasvim dovoljna d Kragujevčani 14. marta izađu na megdan boljem iz duela Ribnica – Partizan Soker, koji je na programu 21. februara. Kraljevčani su u prednosti jer su u prvom meču, u Beogradu savladali crno-bele sa 3:2. U pobedničkom timu najbolji je bio Srećko Ristić, koji je na svoj konto upisao 18 poena, Aleksa Matić 15, igrač odluke Nikola Goić postigao je 13, a Musa Kone 11 poena. U novosadskom timu najefikasnbiji su bili Pavle Perić sa 12 i Filip Kovačević i Nemanja Mašulović sa po 10 poena.

RADNIČKI - VOJVODINA NS SEME 3:0 (25:23, 25:21, 31:29)

KRAGUJEVAC - Dvorana: SBB "Jezero". Igrano bez prisustva publike. Sudije: Sudije: M. Janković, T. Popović. RADNIČKI: Milutinović, Goić 13, Radević 4, Petrović 4, Matić 15, Dukić, Pantović (libero), Kone 11, Ristić 18. Nisu igrali: Antić, Đurić i Hamzagić. Trener: Dragan Kobiljski.

VOJVODINA NS SEME: Simić 6, Čubrilo 2, Bajandić, Kovačević 10, Negić (libero), Mašulović 10, Buša 1, Blagojević 8, Todorović 1, Rudić, Perić 12. Nisu igrali: Brborić (libero), Bošnjak i Prišić. Trener: Siniša Gavrančić.

PROČITAJTE JOŠ: