VK Radnički
SPD Radnički
VK Radnički

SPD Radnički

VK Radnički, Foto: SPD Radnički

Vaterpolisti kragujevačkog Radničkog imaće, zaista, trnovit put do Lige šampiona, ali čini se da i nije bilo mnogo prilika za lakši izbor.

Šumadinci će igrati u Budimpešti, u grupi u kojoj su i OSC iz glavnog grada Mađarske, Sintez iz ruskog Kazanja, Tarasa i Turkoan, ekipe koje nose imena svojih gradova iz Španije i Francuske.

U drugoj grupi koja, takođe, igra u Budimpešti su grčki Vuljagmeni, italijanska Breša i rumunska Oradea. Pobednici ove dve grupe sastaće se u finalnoj utakmici za plasman u Ligu šampiona.

- Grupa nije mogla da bude laka, jer ima mnogo jakih ekipa u kvalifikacijama. U grupi imamo tri ekipe koje su i prošle godine igrale Ligu šampiona, dok ćemo u slučaju osvajanja prvog mesta igrati, najverovatnije, sa Brešom. Realno, još smo mlad klub, ali pokušaćemo da izborimo plasman u Ligu šampiona. Nisam ni preterano nezadovoljan žrebom, videćemo kako ćemo odigrati, to je najvažnije - ocenjuje Jugoslav Vasović, direktor Radničkog. Kvalifikacije će biti održane sredinom novembra.

Inače, Kragujevčani su formu za početak domaćeg prvenstva, ali i za međunarodnu scenu, brusili na sedmodnevnim pripremama u Herceg Novom, sa Primorjem, trenutno najboljom crnogorskom ekipom.

- Ove pripreme su bile vrlo korisne i u pravom trenutku. Jadran je prošle godine bio najprijatnije iznenađenje po igri u Ligi šampiona. Ostali su bez trojice vrlo bitnih igrača iz prve postave, ali sa okosnicom tog tima i nekim mlađim snagama. Ovaj prvi jači sparing značio je i njima i nama, jer njih početkom oktobra očekuje Kup Crne Gore. Pripreme su bile pun pogodak, a veoma zadovoljni bili su i naši domaćini. Izuzetno značajno bilo je i to što smo konačno izašli iz zemlje i trenirali u idealnim uslovima koje oni imaju na “Škveru” - ističe Uroš Stevanović, trener Radničkog.

Bila je ovo i prilika da stručni štab Radničkog uigra i novajlije Strahinju Rašovića, Miloša Miličića, Aleksu Ukropinu, Marka Radulovića i Nikitu Kruga, za koje se veruje da Kragujevčanima mogu da donesu kvalitet neophodan za najviše ambicije, pogotovo u domaćem šampionatu.

PROČITAJTE JOŠ: