Kragujevčani posle pobede za plasman u Superligu
Foto: SPD Radnički
Kragujevčani posle pobede za plasman u Superligu

Foto: SPD Radnički

Kragujevčani posle pobede za plasman u Superligu, Foto: Foto: SPD Radnički

U baražu za Superligu u Nišu su, na neutralnom terenu, savladali Hajduk Veljka iz Negotina sa 26:23 (14:10). Kada je prvenstvo u Super B ligi prekinuto, Radnički i Hajduk Veljko imali su isti broj bodova, pa je odluka o novom članu Superlige doneta ovim duelom u Sporskoj sali Osnovne škole “Mika Antić u gradu na Nišavi.

U celom toku utakmice igrači trenera Nedeljka Matića bili su u vođstvu od dva do šest golova razlike i zasluženo pobedili. Najbolji u kragujevačkom timu bio je crnogorski reprezentativac Nemanja Vuković, koji je postigao osam golova, a u stopu ga je pratio Milan Prodanović sa šest pogodaka.

Veliki doprinos pobedi pružili su i golmani Janko Gemaljević i Dušan Petrović. U ekipi iz Negotina prednjačio je Aleksandar Ćirić, sa pet pogodaka, koliko su postigli i Stefan Andrijević i Miloš Topalović.

Inače, Radnički je 2014. godine bio vicešampion države, a naredne godine igrao je u regionalnoj SEHA ligi, ali je taj klub ugašen, pa je potom morao da se iz najnižeg ranga bori za povratak u elitu, u čemu je i uspeo.

PROČITAJTE JOŠ: