Sa utakmice Radnički – Solaris
SPD Radnički
Sa utakmice Radnički – Solaris

SPD Radnički

Sa utakmice Radnički – Solaris, Foto: SPD Radnički

Iako su loše počeli prvu i isto tako poslednju četvrtinu, vaterpolisti kragujevačkog Radničkog su uspeli da minimalnom razlikom savladaju rivala iz prošle sezone A2 Jadranske lige, ekipu Solarisa iz Šibenika.

Loš početak Kragujevčani su nadoknadili u trećoj četvrtini, kada su pet puta zatresli mrežu Šibenčana, ali su u poslednjem kvartalu, posle vođstva 9:6 dozvolili rivalu da zapreti. Čak su Šibenčani na kraju meča imali napad sa igračem više, ali su Šumadinci uspeli da se odbrane.

Strelci se ovom prilikom nisu naročito istakli, pa su sa po dva gola najefikasniji bili Aleksa Ukropina u kragujevačkom i Branimir Herceg u šibenskom timu.

Kragujevčanima sutra počinje najteži deo turnira. U 19:30 igraće protiv Jadrana iz Herceg Novog, a od 20:40 sa domaćim Jugom. Drugi meč u jednom danu biće i najteži, jer je Jug glavni favorit u grupi. U nedelju, sa početkom u 13:40, igraće protiv Primorca iz Kotora.

U B grupi, u kojoj igraju Kragujevčani, u prepodnevnom terminu Solaris je savladao Budvu sa 11:9, a dubrovački Jug ekipu Primorca 13:4.

U A grupi, koja se igra u Beogradu, Crvena zvezda je savladala Šabac sa 12:10, a zagrebačka Mladost Partizan sa 20:9.

Radnički – Solaris 9:8 (1:4, 1:1, 5:0, 2:3)

Dubrovnik – Bazen: Gruž. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Stanojević (Jagodina) i Tioco (Split).

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 1, Stanojević 1, Janković 1, Toholj 1, Krug 1, Ukropina 2, Branković, Pljevančić, Miličić 1, Lukić 1, Panić, Todorovski, Radulović. Trener: Uroš Stevanović.

SOLARIS: Šparada, Malenica, Erak 1, N. Štrkalj, Kovalenko, Herceg 2, Kreković 1, Pelicarić 1, Penava 1, Bulat 1, Koprčina 1, Brajković, L. Štrkalj. Trener: Jure Marelja.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: