Milica Nikolić
EPA-EFE/MORITZ MUELLER
Milica Nikolić

EPA-EFE/MORITZ MUELLER

Milica Nikolić, Foto: EPA-EFE/MORITZ MUELLER

Srpske džudistkinje Milica Nikolić, Andrea Stojadinov i Marica Perišić osvojile su bronzane medalje na Gren slemu u Taškentu.

Prvi put osvojene su u istom danu tri seniorske medalje na Gren slem takmičenju - Milica Nikolić (do 48 kg), Andrea Stojadinov (do 48 kg) i Marica Perišić (do 57 kg).

U kategoriji do 48 kilograma Milica Nikolić i Andrea Stojadinov osvojile su bronzana odličja, čime su prvi put u istoriji našeg džudoa dve srpske reprezentativke u istoj težinskoj konkurenciji izborile mogućnost da stanu zajedno na pobedničko postolje na Gren slemu.

Njima se pridružila i Marica Perišić sa prvom osvojenom seniorskom medaljom sa Gren slema, a na korak do medalje bila i Nadežda Petrović (do 52 kg), koja je ostvarila plasman na peto mesto.

U borbi za treće mesto Milica Nikolić bila je bolja od Laure Partinez (Španija), dok je Andrea Stojadinov slavila u duelu sa Italijankom Frančeskom Đordom.

Marica Perišić u meču za bronzu savladala je Izraelku Timnu Nelsom Levi.

Prvi je čestitao Ivan Todorov, predsednik Džudo saveza Srbije:

- Čestitam našim reprezentativkama na vrhunskim rezultatima kao i čitavom timu Džudo saveza Srbije. Naše takmičarke su još jednom potvrdile kvalitet na međunarodnoj sportskoj sceni a nama u Savezu dale najbolji dokaz da i u periodu koji je pred nama nastavimo da radimo na ovakav način. Za njih je ovo samo još jedno takmičenje u nizu u periodu dok se još juri norma za Tokio. Pred nama je jasan cilj, idemo dalje.

PROČITAJTE JOŠ: