Trijatlon
AP Photo/Jae C. Hong
Trijatlon, Foto: AP Photo/Jae C. Hong

* Olimpijske igre su na programu 2020. godine u Tokiju

* Džesika Lirmont i Džordži Tejlor-Braun bile su deo kvalifikacijskog triatlona za OI u Tokiu

* Odlučile su da se spontano uhvate za ruke i na taj način prođu kroz cilj te proslaviti drugo, odnosno treće mesto 

Džesika Lirmont i Džordži Tejlor-Braun odrađivale su u Tokiju kvalifikacijski triatlon za Olimpijske igre u tom gradu.

Praktično celu trku trčale su Britanke rame uz rame, a onda su pred ciljem, ove dve sportiskinje koje su velike prijateljice i zajedno treniraju, odlučile da se spontano uhvate za ruke i na taj način prođu kroz cilj te proslaviti drugo, odnosno treće mesto.

Grbić se oseća prazno i emotivno ispražnjeno!

AUTOR: Blicsport/ M. Dr. DATUM I VREME: 17.08.2019. 20:02 Uskoro bi trebalo da se zna ime Grbićevog naslednika. Nikola Grbić, Foto: EPA/Annamaria Locons * Selektor je postao u februaru 2015. godine * Najveći uspeh je osvojio zlato u Svetskoj ligi 2016.

Nakon pregleda snimka utvrđeno je fotofinišom da je Lirmont ipak bila za nijansu brža i pripalo joj je drugo mjesto, no, onda je usledio šok!

Svetska triatlonska federacija diskvalifikovala ih je po hitnom postupku držeći se slepo pravila koje kaže da "je zabranjeno namerno isforsirati 'nerešeni' ishod u trci i da je to temelj za diskvalifikaciju".

Devojke su se žalile, ali je žalba odbijena pa je na kraju petoplasirana Britanka Viki Holand gurnuta u poretku na treću poziciju.

Osim što su zbog ove neverovatne bizarnosti ostale bez plasmana na Olimpijske igre, tužno je i što su Lirmont i Tejlor-Braun prošle pakao da bi istrčale utrku.

PROČITAJTE JOŠ:

U Japanu vladaju ogromne vrućine i već u 7.30 ujutro je bilo nemoguće sparno. Temperatura je tokom trke porasla iznad 30 stepena, a vlaga je bila iznad 80 posto pa su organizatori prepolovili dužinu trke. Svejedno, jedna je Francuskinja doživela toplotni udar i prebačena je u bolnicu.

Uprkos tim nemogućim uslovima, Britanke su prošle u cilj kao druga i treća, no, birokrate iz federacije uskratili su im trijumf.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket