vaterpolisti
Youtube/Jutarnji list
vaterpolisti

Youtube/Jutarnji list

vaterpolisti, Foto: Youtube/Jutarnji list

Hrvatska policija privela i četvrtog osumnjičenog za napad na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu, javio je Dalmatinski portal.

PROČITAJTE JOŠ:

Priveden je 22-godišnjak iz Solina koji će posle ispitivanja biti predat pritvorskom nadzorniku. On će najverovatnije sutra biti ispitan u splitskom tužilaštvu.

Zbog subotnjeg napada na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu uhapšena su trojica od petorice napadača.

Istražni sudija Županijskog suda u Splitu odredio je u ponedeljak jednomesečni pritvor dvojici 25-godišnjaka, dok je 23-godišnjak pušten da se brani sa slobode.

vaterpolisti

Youtube/Al Jazeera Balkans

vaterpolisti, Foto: Youtube/Al Jazeera Balkans

Pritvor je odredjen na predlog splitskog Državnog tužilaštva koje je otvorilo istragu protiv trojice uhapšenih zbog sumnje da su počinili krivična dela nanonošenja teških fizičkih povreda u pokušaju i razbojništva.

"Postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni 9. februara 2019. oko 13.35 sati u Splitu postupali zajednički i dogovorno na način da su u ugostiteljskom objektu pristupili trojici mladića i zbog izrazite netrpeljivosti prema osobama druge nacionalnosti više ih puta udarali šakama i nogama te palicama i drugim neutvrdjenim predmetima po telu nazivajući ih pogrdnim imenima", navelo je tužilaštvo.

Dvojica napadnutih vaterpolista uspela su da pobegnu, dok se treći spasio skokom u more.

Napad na vaterpoliste osudili su brojni hrvatski političari, kao i Hrvatski olimpijski komitet.