TUŽNA VEST Preminuo slavni jugoslovenski karatista

Oliver Tomić-Oli,dugogodišnji karate reprezentativac bivše SFRJ preminuo je u 68.godini, rečeno je večeras u Sportskom savezu grada Kruševca.

Oliver Tomić
Oliver Tomić , Foto: SSGK

Sa 13 godina počeo je da trenira karate, sa 16 godina postao je najmlađi član karate reprezentacije bivše Jugoslavije, sa 17 godina postaje šampion Jugoslavije-predočavaju u Sportskom savezu grada Kruševca.- Bio je dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije,prvi balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj 18 godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri.

Dugogodišnji jugoslovenski reprezentativac,majstor karate sporta,nosilac crnog pojasa sedmi dan trenirao u KK „Kruševac“, KK „Crvena zvezda“. Bio je predsednik KK Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije.

-Kruševac je grad sporta, sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao,a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo-dodaju u SSGK.- Ime i delo Olivera Tomića-Olija ostaće trajno upisano na svetlim stranicama sporta pod Bagdalom i karate sporta Republike Srbije.

Oliver Tomić biće sahranjen sutra na Novom groblju u Kruševcu u 14 sati.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi