Smrt
Shutterstock
Smrt, Foto: Shutterstock

Tužna vest za svetski sport. Danas je u 74. godini preminuo predsednik Evropske atletske federacije, Sven Arne Hansen. Norvežanin je 15. marta ove godine doživeo višestruki moždani udar i nije uspeo da se oporavi, danas je definitivno izgubio poslednju bitku. Hansen je za predsednika Evropske atletske federacije izabran 2015. godine. Ranije je radio i kao predsednik Norveškog atletskog saveza, a bio je i direktor mitinga u Oslu.

Privremeni predsednik Evropske atletske federacije, Dobromir Karamarinov, istakao je kako je svet izgubio velikog čoveka.

- On je bio veliki vođa i vizionar našeg sporta, harizmatična osoba koja je bila deo atletske porodice, a moram reći i da je bio izuzetno voljen, prijatelj svim atletičarima i da smo njegovim odlaskom izubili velikog čoveka - istakao je Karamarinov.

Žal zbog smrti Hansena istakao je i predsednik Svetske atletske federacije Sebastijan Kou koji je rekao da je ovaj Norvežanin uneo profesionalizam u njihove sastanke i da je bio vođa globalizacije ovog sporta.

PROČITAJTE JOŠ: