STRAŠNE SCENE U HRVATSKOJ, SCENARIO KAKAV SE VIĐA SAMO U HORORIMA Policajci primenili nezapamćenu torturu, uperili pištolje u sportiste pa ih naterali na jeziv čin (VIDEO)

Hrvatska policija je dvojicu državljana Nigerije, iz Pule gde su bili smešteni deportovala u prihvatni centar za migrante u Velikoj Kladuši.

Proterani Nigerijci
Proterani Nigerijci, Foto: Printscreen

Međutim kako se kasnije ispostavilo radi se o dvojici reprezentativaca Nigerije u stonom tenisu, koji su u Hrvatsku došli kako bi igrali na Petom Međuuniverzitetskom šampionatu u Puli, piše engleski "Gardijan".

Oni su bezuspešno pokušavali da objasne pripadnicima policije zbog čega su tu, gde su smešteni i da imaju validna dokumenta, i na kraju su završili u policijskoj stanici.

"Držali su nas više od pet sati u policijskoj stanici", kaže nigerijski student Eboh Kenet Činedu.

Keneta Činedu i njegovog 18-godišnjeg kolegu Abija Učena Aleksandra hrvatska policija je i dalje zadržala u stanici. Iz stanice u Zagrebu dvojica hrvatskih policajaca prevezla su ih na njima nepoznato mesto.

"Stali smo. Čekali smo više od pet sati. Došao je drugi kombi. Prebacili su nas u to vozilo zajedno sa drugim ljudima koji su bili tu. Odvezli su nas na drugo mesto", kaže Kenet Činedu i nastavlja ovu neverovatnu priču:

"Kombi je ponovo stao. Izveli su nas napolje i rekli: Potpišite! Rekao sam da neću potpisati. Drugi policajac me je udario. "Potpiši!" Ne znam šta da potpišem. Ne možete očekivati od mene da ću potpisati nešto za šta ne znam šta je, rekao sam mu. Drugi policajac je izvadio pištolj i rekao da će me upucati ako ne potpišem! Bio sam preplašen i potpisao sam", kaže Kenet Činedu i objašnjava da im je policija uzela sve - “uzeli su nam novac, nemamo ništa, naši pasoši su ostali u hostelu i spakovane stvari.”

Kako su studenti ranije konstatovali, uspeli su nekako da stupe u kontakt sa kolegom iz Nigerije koji je tada još uvek bio u Zagrebu da im uzme pasoše i pošalje u kamp u Velikoj Kladuši.

I dok MUP Hrvatske u svojim saopštenjima tvrdi da nema pojma kako su studenti iz udobnosti hostela u centru glavnog grada Hrvatske završili u kampu za migrante u BiH, Kenet Činedu i njegov 18-godišnji kolega Abija Učena Aleksandro bez svojih putnih isprava se nalaze u kampu Miral u Velikoj Kladuši u kom nema ni vode ni grejanja na temperaturi od minus dva stepena.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Mica opajdara
  07/12/2019 - 22:43
  To je cuvena hrvatska demokracija.Hrvati kao i madjari mrze strance,narocito tamnopute.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi