Horhe Lorenco
(AP Photo/Antonio Calanni, File)
Horhe Lorenco

(AP Photo/Antonio Calanni, File)

Horhe Lorenco, Foto: (AP Photo/Antonio Calanni, File)

U trci za Veliku nagradu Katalonije, španski vozač, Mark Markez je osvojio veoma lakih 25 bodova, pošto se najbolje snašao među svojim kolegama koji su doživeli seriju incidenata koje je izazvao njegov klupski kolega Horhe Lorenco! 

Tek što je trka počela mogli smo da vidimo prve sudare, Bredli Smit je pokupio Aleša Espargara i zbacio ga je sa motocikla, ovaj je jedva sedeo na svom motociklu i vidno povređen je uz pomoć ljudi iz boksa sišao sa istog.

Sama trka je bila veoma neizvesna pošto se i Andree Dovicioza izuzetno borio za prvo mesto zbog borbe za šampionsku titulu!

PROČITAJTE JOŠ:

Takuma Sato

twitter/IndyCar

Horhe Lorenco koji je pobedio prošle godine na ovoj trci, je odlično vozio i osvajao pozicije na svakoj krivini, a onda je usledila katastrofalna i početnička greška.

Hteo je da napadne Maverika Vinjalesa ali je previše brzo ušao u krivinu i pokupio trojicu vozača u krivini broj 10.

Nastradalisu spomenuti Vinjales, lider u tom trenutku i ko može najviše da žali za ovim, Andrea Doviciozo i ikona ovog sporta, italijan Valentino Rosi.. 

Tako smo videli čak četiri velika vozača i nekadašnja svetska šampiona na asfaltu kako pre vremena završavaju trku u Barseloni.

Svojim nesmotrenim potezom, Lorenco je faktički uništio trku koja je pretendovala da bude veoma zanimljiva. Svakako, Kvartararo, Petrući, Miler, Kračlou i Rins nisu dozvolili da trka bude dosadna i da prođe u senci Marka Markesa, čija prednost nije išla ispod 5 sekundi.

Na podijumu su završili Petrući Kvartararo, a dominantna pobeda Marka Markeza učvrstila je njegovu lidersku poziciju u MotoGP šampionatu sveta.