Formula 1
reddit/u/Iam_nobody
Formula 1

reddit/u/Iam_nobody

Formula 1, Foto: reddit/u/Iam_nobody

Kao i svaki sport i Formula 1 je napredovala tokom godina, nekad su morale da se dogode tragične scene koje bi uvele nova pravila, kao kada je poginuo na stazi legendarni Ajrton Sena 1994. godine, a nekad sport napreduje kroz tehnologiju i ulaganjem u nove inovacije.

Tako su i bolidi u ovom sportu napredovali, od fizičkog oblika do samog motora i konstrukcije.

PROČITAJTE JOŠ:

Kristijano Ronaldo

instagram/cristiano

Sama organizacija transporta delova za formulu i izgradnja prostorija za timove je priča za sebe. Pošto se Formula 1 održava širom sveta, sama logistika transporta je fenomenalna, a sve to zavisi od kalendara takmičenja. 

Mi ćemo Vam ovog puta predstaviti napredak "pit stops" od 1981-2019. U "pit stopu" vozači odlaze za vreme trke da bi promenili gume, u zavisnosti od staze i vremena mogu zajedno sa timom da biraju kakav će tip točkova uzeti (meke gume, tvrde itd..). Kada vozač uđe u "pit stop" tada nastupa njegov tim koji za što kraće vreme pokušava da promeni gume i da obezbedi da je Formula u adekvatnom stanju da nastavi trku.

Trenutno se vozi velika nagrada Formule 1 u Monaku, a veliki favorit je Luis Hamilton i njegov Merces da osvoje još jednu duplu pobedu!