Martin Mačković i Miloš Vasić
Veslački savez Srbije
Martin Mačković i Miloš Vasić

Veslački savez Srbije

Martin Mačković i Miloš Vasić, Foto: Veslački savez Srbije

Srpski dvojac u veslanju Martin Mačković i Miloš Vasić obezbedili su plasman na Olimpijske igre u Tokiju, posle pobede u B finalu na Svetskom prvenstvu u Austriji. Oni su slavili rezultatom 6.33,91 ispred kanadskog čamca, kojeg su prestigli u samoj završnici.

Odbojkašice Srbije čekirale kartu za narednu fazu!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 29.08.2019. 21:19 1. septembra Srbija će sastati sa reprezentacijom Rumunije. Odbojkašice Srbije, Foto: CEV Odbojkašice reprezentacije Srbije savladale su Tursku sa 3:1, u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva. Ovim trijumfom Srbija je zauzela prvo mesto u grupi "A", a aktuelne evropske i svetske šampionke su do pobede došle posle preokreta.

Mačković i Vasić su takmičenje u Otenshajmu završili na ukupno sedmom mestu. Bez vize za Tokio ostao je četverac u sastavu Igor Ðerić, Veselin Savić, Nenad Beđik i Viktor Pivač zbog petog mesta u B finalu, a samo dva su izborila mesto na OI.

Kovač poveo 15 odbojkaša u Sloveniju na pripreme za Evropsko prvenstvo!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 29.08.2019. 16:29 Evropsko prvenstvo na programu je od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Slobodan Kovač i odbojkaši na okupljanju reprezentacije, Foto: Alo! V.Marković * Odbojkaši Srbije na šampionatu Evrope igraće u B grupi * Prvi meč je 13.

U nedelju, poslednjeg dana 49. šampionata sveta, u C finalu, za plasman od 13. do 18. mesta, nadmetaće se skifista Aleksandar Filipović (11.06) i nešto ranije jedini ženski čamac iz Srbije - Milica Slijepčević i Jovana Arsić u dubl skulu (10.56).

PROČITAJTE JOŠ:

Njih, kao i četverac, očekuje još jedna prilika da se domognu olimpijske kvote. Za sve tri discipline se u dopunskim kvalifikacijama dogodine dele po dve vize.

BONUS VIDEO:

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda