biciklistička trka BG-BL
TRKA BEOGRAD BANJALUKA
biciklistička trka BG-BL

TRKA BEOGRAD BANJALUKA

biciklistička trka BG-BL, Foto: TRKA BEOGRAD BANJALUKA

Biciklista poljskog Vostera Patrik Stoš pobednik je druge etape međuanarodne biciklističke trke "Beograd - Banjaluka“, koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine.

Žuta majica ostala je u vlasništvu Justina Volfa iz Bajk Eida, ali je njegova prednost u odnosu na Volfa sada samo četiri sekunde.

Neizvesno je bilo do poslednjih desetak metara kada je postalo jasno da Stoš ima najviše snage i svježine za trijumf.

On je u finišu "pretekao" Estonca iz poljske ekipe Mazovše, dok je treći kroz cilj prošao biciklista Savinija Andrea Gvardini.

- Mnogo timova je napadalo od samog starta etape, ali smo uspeli da ostanemo u vrhu grupe tokom cele trke. Momci su odradili odličan posao, a ja sačuvao dovoljno snage za posldnji sprint - rekao je Stoš.

Nemac Volf bio je zadovoljan što će i na trećoj etapi nositi žutu majicu, ali nije baš najveći optimista pošto mu ne odgovara konfiguracija sutrašnje etape.

- Nisam najbolji brdski vozač tako da ne znam šta će se dešavati sutra, ali se svakako neću predati bez borbe - rekao je Volf.

Biciklisti su kao i prethodnih 14 godina granicu između Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, prešli bez zaustavljanja, a direktor trke Vladimir Kuvalja zahvalio se Bijeljini iz koje će karavan sutra krenuti ka Vlasenici.

Sutra je treća, najteža etapa, sa mnogo brdskih ciljeva koji će sigurno dozvoliti čak i slabije plasiranim u generalnom poretku da se pokažu i krenu u napad.

Poslednja etapa vozi se u subotu od Prijedora do Banjaluke preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša.

PROČITAJTE JOŠ: