Nenad Peruničić
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Nenad Peruničić

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nenad Peruničić , Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Selektor Nenad Peruničić je u poslednjoj pres-konferenciji u Gracu otkrio sa kojim problemima se susretao njegov sastav: 

"Neki moji igrači su, otkad sam selektor, krili su od kluba da su povređeni da bi mogli da dođu u reprezentaciju i to želim da Srbija zna", rekao je Peruničić.

"Čestitike gospodinu Červaru, njegovom timu i stručnom štabu. Jako je teško 60 minuta igrati protiv ekipe koja je ovog kvaliteta i koja ide na medalju. Ako se previše trošite, pogotovo u odbrani da biste stvorili šansu, a onda dopustite previše izgubljenih lopti, protiv jednog takvog igrača kao što je Duvnjak koji ih je uvlačio konstatno u sredinu, onda ne možete pobediti na kraju. A rekli smo da to ne sme da se desi. Menjao sam leve bekove i pravili su istu grešku, presečen pas protiv jedne ovakve ekipe... To ne sme da se dešava", objasnio je selektor, dodavši:

" Teško je kada momci ne igraju glavom, nego samo srcem. Čestitam Hrvatima, želim im medalju".

Među igračima koji su bili bolesni je srednji bek Stefan Vujić,koji je bolestan igrao protiv Belorusa, ali se prehlada postala sve jača. Kapiten Nemanja Ilić je takođe bio van maksimuma zbog bolesti, samo prvi trening na punom intenzitetu.

Levo krilo Vanja Ilić je bio vidno potresen.

"Može da priča ko šta hoće o nama, ali mi smo pokazali karakter po ko zna koji put. Najviše mi je krivo što nisam pokazao koliko ova generacije može, mi zaista vredimo i nadam se da ćemo to pokazati. Emotivac sam, čovek sam od krvi i mesa. Osećam da smo velika porodica. Tužni smo i razočarani", kroz suze je ispričao Ilić.

Komentari (1)

belovukovic

14.01.2020 16:23

Ako je to karakter ,onda je suvišno o bilo čemu razgovarati. Spali smo na ekipu na kojoj se popravlja gol razlika. Sramota!+