Nenad Peruničić
EPA/Hayoung Yeon
Nenad Peruničić

EPA/Hayoung Yeon

Nenad Peruničić, Foto: EPA/Hayoung Yeon

Selektor rukometaša Srbije Nenad Peruničić dao je svoje mišljenje posle prve pobede Srbije na Svetskom prvenstvu. Srbija je zabeležila prvi trijumf pobedom nad Ujedinjenom Korejom od 31:29 u četvrtom, pretposlednjem kolu grupe A.

Peruničić kaže da mu je drago zbog pobede i da nije razočaran, ali jeste ljut zbog nekih stvari.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

"Drago mi je zbog ovih momaka. Kod mene nije postojalo razočaranje, postojala je ljutnja zato što sam osećao, kažu svi potrebno je vreme. Ovo je trenutak u kome smo mogli mnoge stvari da uradimo. To se vidi iz ovih utakmica. Došli smo da odigramo ceo turnir. Neke stvari treba da se poslože, nije samo igra na terenu. Ni jednog trenutka nisam tražio alibi ni sa čije strane, šta god se dešavalo na terenu. Imali smo ozbiljne udarce zbog igrača koji nama puno znače", izjavio je Peruničić, prenosi Rukometni savez Srbije.

Selektor reprezentacije otkrio je za čime žali na dosadašnjem delu turnira.

"Imali smo praktično dobijenu utakmicu protiv Rusa, pa fantastično poluvreme. Uvek sam ih terao da ne treba da igramo 25 ili 46 minuta. Imali smo protiv Brazila dva puta šansu da dođemo na nerešeno. Da smo uspeli, siguran sam da bismo preokrenuli, to je stvar psihe. Momci su pokazali nešto novo u svom karakteru. Kada uzmem odbranu kao odbranu na postavljeni napad, verujem da smo igrali jednu od najboljih odbrana na ovom turniru. Pokazali smo ogroman motiv, drskost. Stvar je zrelosti da nas to ne odvede da izgubimo glavu kao što se desilo protiv Brazila. Velika je lekcija sve ovo", kazao je Peruničić.

Peruničić je otkrio i neke pozitivne stvari za Srbiju na turniru.

"Drago mi je zbog Lazara (Kukić) jer mu stalno govorim da će biti sjajan igrač. Ako mu dam slobodu da rešava te stvari i treba da ih rešava, jer je to moja odgovornost. Bitno je da dobijamo igrače. Lako je ubaciti sve njih, ogromna je ovo scena, mogu lako da pregore. Gledali smo Vukašina u pripremnom periodu, još uvek se tražio. Sve preostale utakmice čemo iskoristiti na pravi način. Znamo zašto igramo, da nadogradimo sebe na ovakvoj sceni. Mentalna snaga je bitnija od fizičke. Kada budemo došli na taj nivo da ništa nije nedostižno, onda ćemo biti bolja ekipa", zaključio je selektor Srbije.

"Orlovi" svoj naredni, poslednji meč u prvoj grupnoj fazi igraju u četvrtak od 18 časova protiv domaćina Nemačke. Šanse za prolaz dalje još uvek postoje, ali su u domenu čuda.