rukometaši
EPA,AP
rukometaši

EPA,AP

rukometaši, Foto: EPA,AP

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić priznao je da je svestan najlošijeg plasmana na Svetskim prvenstvima ikada i da sa igračima mora da radi na poboljšanju mentalnog sklopa.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija je u borbi za 18. mesto izgubila od Argentine 30:28 i na neslavan način završila šampionat.

"Naši igrači nisu velike zvezde, ali mogu da budu i treba da se dokazuju. Nisu mi se svidele neke stvari protiv Bahreina i Argentine, pokušavam da ih promenim jer uvek mora da postoji motiv. Rekao sam im "postoji moja selekcija i prirodna selekcija igrača" jer nisam zadovoljan reakcijom pojedinaca. Ne igra se za najviši plasman, svestan sam da je najgori u istoriji, ali sam ih svestan zbog čega sam ovde", rekao je Peruničić, a prenosi RSS.

Utakmicu protiv Argentine, naglašava, poremetila je povreda srednjeg beka Stefana Vujića.

rukometaši

EPA,AP

rukometaši, Foto: EPA,AP

"Vodili smo do poslednjih pet minuta, a povreda Vujića je definitivno poremetila celu koncepciju. Desni bekovi bili su jako nesigurni, probali smo da kompezujemo pored mentalnog pražnjenja i žaljenja za drugom rundom. Ovi momci nemaju pravo da biraju utakmice i da kažu im je neka ispod časti", naveo je Peruničić i poručio da je za neke stvari potrebno vreme da se izgrade.

Kao najveći problem vidi brzopletost u igri, odnosno pripisuje je mentalnoj reakciji.

rukometaši

AP

rukometaši, Foto: AP

"Možemo da menjamo ceo sistem, ali igrači moraju sebe da menjaju ako misle da u najkraćem mogućem roku budemo još bolji", poručio je on.

Najbolji srpski rukometaš Bogdan Radivojević nastup na turniru u Nemačkoj i Danskoj ocenio je kao "tužan".

"Niko ne može da bude srećan zbog rezultata, daleko bilo... Moramo da popravimo puno stvari. Nadam se da ćemo se vratiti jači", zaključio je on.