UŽAS! Partizanu blokiran račun! Igrači primili dve i po plate za godinu dana!

U ovom trenutku je jedino rešenje pomoć države

Grobari
Grobari, Foto: Marko Metlaš

Jedan od najtrofejnijih klubova Evrope stigao je do najniže tačke u svojoj istoriji, a i sami ljudi iz VK Partizan su svesni da nikad nije bilo gore. Finansije su urušile velikana evropskog vaterpola. Crno-belima sa Banjice je trenutno blokiran račun na ime duga prema Poreskoj upravi, EPS-u i Gradskoj čistoći.

- Naš ukupan dug je oko 400.00.000 dinara (3.300.000 evra) i gotovo 90 odsto odlazi na Poresku upravu i javna preduzeća kao što su EPS i Gradska čistoća. Oni su nas i blokirali, ne zato da bi nam napravili štetu, već zbog činjenice da bi protokom vremena njihova potraživanja mogla da budu zastarela, pa, nas je EPS mogao milion puta od 2011. godine da isključi sa mreže i to nije činio - otvoreno je priznala za "Sportski žurnal" Tatjana Rakas, finansijski direktor kluba.

U ovom trenutku je jedino rešenje pomoć države.

vaterpolisti partizana
vaterpolisti partizana, Foto: i. veselinov

- Jedino može da nam pomogne država. Sva javna preduzeća su u njenoj nadležnosti. To dovoljno govori. Imamo kontakte, ne možemo da se žalimo na ta preduzeća.

Situacija je toliko alarmantna da su igrači iz prvog tima za godinu dana dobili dve i po plate. Klub nema novca da organizuje put na gostovanja...

- Tavorenje, improvizacija, stagnacija... Čini mi se da je bolje i da izgubimo službenim rezultatom, nego ovako da se mučimo i zavisimo od drugih - dodala je Rakas.

Teški, teški meseci predstoje za crno-bele.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi