Mihael Šumaher
Tanjug
Mihael Šumaher

Tanjug

Mihael Šumaher, Foto: Tanjug

Stefano Domenikali, bivši šef Ferarija OGLASIO SE i otkrio verovatno i ključni razlog zašto je došlo do stravične nesreće u Silverstonu 1999. godine, u kojoj je Mihael Šumaher zadobio ozbiljne povrede.

Stefano, koji je tada bio menadžer ekipe, otkrio je da je Ferari kriv za nesreću i da je Šumaher pokazao svoju veličinu, jer nikada nije hteo to javno da otkrije.

PROČITAJTE JOŠ: 

 

Podsetimo, Šumaher je 1996. potpisao za Ferari, a najteži trenutak u karijeri doživeo je upravo te 1999. godine u Silverstonu. Otkazale su mu kočnice i zakucao se u zaštitnu ogradu, a život mu je spasla brza intervencija doktora Sida Votkinsa koji ga je zateko u bolidu u krvi. Na kraju se izvuka "samo" sa slomljenom nogom, zbog čega je morao da propusti narednih šest trka.

"Ono što je neverovatno kod Šumahera je činjenica da nikad nije rekao ni reč protiv svoje ekipe. Ni u slučaju greške ili problema. Sećam se te trke. Nismo popravili spoj u kočionoj cevi, pa nije bilo pritiska. To je bila velika greška, ali nikad to nije rekao javno", otkrio je Domenikali detalj o nesreći koji mnogi ljubitelji Formule 1 nisu znali.

Nažalost, pre pet godina Šumaher je na skijanju doživeo tešku nesreću. Posledice nisu poznate, jer se nikada nije pojavio u javnosti, a porodica ne iznosi nikakve informacije o njegovom oporavku.