Beogradski maraton
Alo Marko Metlas
Beogradski maraton

Alo Marko Metlas

Beogradski maraton, Foto: Alo Marko Metlas

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopštio je da je zbog pandemije koronavirusa ovogodišnji Beogradski maraton otkazan. Vesić je izjavio za TV Prva da tradicionalni Beogradski maraton neće biti održan u aprilu kako je bilo planirano i da će biti otkazan zbog proglašene pandemije korona virusa.

- Grad Beograd sprovodi mere koje je Vlada Republike Srbije juče usvojila, a koje imaju za cilj da se zaštiti stanovništvo od korona virusa. U skladu sa ovom odlukom, na Štabu za vanredne situacije Grada Beograda koji se održava za pola sata biće doneta odluka o otkazivanju svih javnih skupova na zatvorenom na teritoriji grada Beograda na kojima učestvuje više od 100 ljudi. To znači da se od danas otkazuju pozorišne predstave, filmske projekcije, koncerti, tribine, izložbe, seminari - rekao je Vesić.

Grad Beograd jutros je saopštio organizatorima 33. Beogradskog maratona koji je trebalo da se održi 26. aprila da će ta manifestacija biti otkazana.

- Maraton nije manifestacija u zatvorenom prostoru, ali u njoj učestvuje više hiljada maratonaca, kako amatera, tako i profesionalaca iz celog sveta od kojih su mnogi iz područja koja su žarišta korona virusa. Održavanje Maratona u takvim uslovima predstavljalo bi rizik po zdravlje našeg stanovništva i zato se ova manifestacija otkazuje - zaključio je Vesić.