Dan sporta
Fondacija Novak Đoković
Dan sporta

Fondacija Novak Đoković

Dan sporta, Foto: Fondacija Novak Đoković

Više od 150 osnovaca uzrasta od šest do 10 godina ucestovalo je na manifestaciji "Odluci se za sport - veruj šampionu u sebi", koju je u susret šestom Međunarodnom danu sporta organizovala Fondacija Novak Ðoković u saradnji sa Atletskim savezom Srbije i Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda.

PROČITAJTE JOŠ:

Tema ovogodišnjeg druženja posvecena je važnosti bavljenja sportom, a manifestaciju u Atletskoj dvorani otvorila je srpska najbolja atletičarka Ivana Španović.

"Stojim ovde kao šampion ispred vas i želim vam da i vi jednog dana budete šampioni, da ostanete u sportu, da nađete sport za vas , da kao i ja naucite sve ono što možete kasnije da primenite u životu. Uvek sledite svoje snove i uživajte u današnjem danu", rekla je Španović na otvaranju mainfestacije u Atletskoj dvorani na Banjici.

Direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je značaj atletike kao bažičnog sporta i koliko znači deci.

Slobodan Branković

Tanjug/Tanja Valič

Slobodan Branković, Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Kao institucija koja traje vec 70 godina, naš cilj je oduvek bio da štto više dece, kroz sport i negovanje dobrih vrednosti, izvedemo na pravi put. Velika mi je cast što danas stojim ovde sa vama i imam priliku da podržim Fondaciju Novak Đokovic. Nadam se da cete provesti lep dan u Atletskoj dvorani i da ce odavde otici jedna lepa poruka svim gradanima", rekao je Branković.

Članovi Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda pokazali su da smo u sportu svi jednaki i da ne postoje prepreke za one koji dovoljno žele.

"Ovaj dan ćemo pamtiti kao početak jedne divne saradnje. Svi zajedno ćemo se i ubuduće boriti za svaku loptu, u stvari, za svako dete, njegov pravilan razvoj, kvalitetno detinjstvo i ravnopravno mesto u društvu", rekao je stručni saradnik Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda.

Nacionalna direktorka Fondacije Novak Ðoković, Maja Kremić, istakla je da je pored ukazivanja na znacaj bavljenja fizickom aktivnošcu, ideja ovog sportskog okupljanja bila je i da deca nauče kako da veruju u sebe i budu deo tima.

"Osim na pravilan fizički razvoj naših najmladih, sport ima veliki uticaj i na formiranje njihovih licnosti. On ih uci da budu samouvereni, strpljivi, uporni, i pre svega fer.Iz godine u godinu, obnavljamo i rekonstruišemo dvorišta i igrališta osnovnih škola širom zemlje, stvarajući optimalne uslove za najmlađe. Kao najbolji sportista sveta, naš suosnivac Novak Ðokovic pruža nam ogromnu podršku, kroz poruku o tome da sport donosi mir u svetu, učeći nas pošovanju razlika", navela je Kremić.