Vladimir Cupara
Profimedia
Vladimir Cupara

Profimedia

Vladimir Cupara, Foto: Profimedia

Utakmicom Nemačka-Koreja juče je zvanično otvoreno Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj, a najbolji srpski rukometaši uvodnih 60 minuta na tom Mondijalu odigraće u Berlinu, protiv Rusije (18). Selektor Nenad Peruničić na takmičenje je krenuo s izmenjenim sastavom, sa čak šestoricom debitanata, ali golman Vladimir Cupara, kao jedan od iskusnijih, ne smatra da to nužno predstavlja hendikep.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Igranje na Svetskom prvenstvu velika je stvar i svi jedva čekamo da počne. Igramo protiv selekcije Rusije, koja je veoma kvalitetan tim, kojem su ključna snaga napadi s krilnih pozicija, a čuvari mreže su im takođe vrlo kvalitetni, tim pre što s njima radi naš nekadašnji reprezentativac i selektor Dejan Perić - kaže Cupara i nastavlja:

- Mi imamo nekolicinu mladih igrača, ali to nijednog trenutka nije minus, već na to gledam kao na našu prednost i želju za dokazivanjem. Samo takvim pozitivnim razmišljanjem možemo da se nadamo dobrim rezultatima na smotri najboljih svetskih selekcija.

Sve dvorane rasprodate

Rukomet je u Nemačkoj i Danskoj mnogo više od sporta, nešto što se graniči s religijom, pa zbog toga i ne čudi što su uslovi na ovom prvenstvu fenomenalni.

- Sve je na visokom nivou, od organizacije, prevoza, smeštaja, uslova za trening i odmor, tako da smo prezadovoljni. Koliko smo čuli, dvorane će biti prepune, budući da su odavno rasprodate gotovo sve ulaznice - kaže Cupara.

Iako srpski rukomet poslednjih godina nije u svetskom vrhu, prolazak u drugi krug takmičenja nešto je što se očekuje.

- To je naš cilj, ali da ne dajemo ishitrene izjave i velika obećanja. Potrebno je idemo korak po korak, iz utakmice u utakmicu, i zato je za nas važan ovaj duel protiv Rusije. Da tu ostvarimo pozitivan rezultat, pa će nam kasnije sve biti mnogo lakše - kaže Cupara.