Nikola Grbić
EPA-EFE / Jacek Bednarczyk
Nikola Grbić

EPA/Annamaria Locons

Nikola Grbić, Foto: EPA/Annamaria Locons

* Srbija će drugu šansu za vizu u Japanu imati u januaru naredne godine kada će se voditi borba za samo jedno mesto

* Italija je u Bariju savladala Srbiju sa ubedljivih 3:0

* Kao pobednik grupe, Italija je izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju

Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije Nikola Grbić priznao je da mu je krivo što njegov tim nije bio na neophodnom nivou kako bi bar na pravi način parirao Italiji.

Srbija u poslednjem meču poražena, naši nisu pružili dostojan otpor

AUTOR: B92/S.M. DATUM I VREME: 11.08.2019. 23:11 Nažalost, nisu odigrali kao što umeju. Nikola Grbić, Foto: EPA/Annamaria Locons Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je na kvalifikacionom turniru u Bariju od Italije sa 3:0 (25:16, 25:19, 25:19). AUTOR: S.M. DATUM I VREME: 11.08.2019. 21:11 Izjava za pohvalu.

Italija je u Bariju savladala Srbiju sa ubedljivih 3:0 (25:16, 25:19, 25:19) i izborila vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

"Nije me iznenadila igra Italijana, očekivao sam ih takve. Znali su da im je ovaj turnir najveća šansa da se plasiraju na OI. Krivo mi je što mi nismo odigrali onako kako znamo i umemo da bar u egal igri izgubimo, ali i pokažemo za šta smo sposobni", rekao je Grbić posle utakmice.

Srbija će drugu šansu za vizu u Japanu imati u januaru naredne godine kada će se voditi borba za samo jedno mesto.

"Veoma mali broj igrača odigrao je svom nivou i uz njihovu igru doveli smo do toga da pratkično nije bilo ni utakmice. Zato mi je krivo. Idemo dalje, probaćemo u jaunaru da se kvalifikujemo za OI, a čeka nas i Evropsko prvenstvo da ispravimo stvari i uđemo u pravu formu".

Odbojkaš Nemanja Petrić nije očekivao tako stegnutu partiju Srbije.

"Ovaj poraz boli, veoma jako. Očekivali smo jaku utakmic, ali ne i da ćemo mi biti u grču, a oni tako agresivni. Propustili smo šansu, lakši je put u Italiji nego u januaru... Nije poraz koji ćemo lako preboleti, moramo da izvučemo pouke", zaključio je Petrić.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

INSTA PROVOKATOR Filip Krajinović odgovorio na prozivke Novaka Đokovića