ŽRK Petrovaradin
nsuzivo
ŽRK Petrovaradin

nsuzivo

ŽRK Petrovaradin, Foto: nsuzivo

On je novinare obavestio da je Bajšanski izabran nelegalno, bez kvoruma, i da su kasnije imena rukom dopisivana u zapisnik, kako bi uspeo da se upiše u APR.

– Dva puta je odbijan upis. A onda je treći put, kad su dopisali imena, uspeo da se upiše 30. decembra. Kad se dočepao pečata, pokušao je za nekoliko dana, od 1. da do 13. januara ove godine klub ošteti za 800 hiljada dinara. Prvo je s računa kluba nenamenski prebacio 600 hiljada dinara dobijenih od Ministarstva sporta i Rukometnog saveza Srbije, na jednu školicu sporta. Kako je novac nezakonito prebačen, vlasnik školice sporta je vratio novac. Zatim je budžetska sredstva dobijena od grada Novog Sada neopravdano usmerio na konsalting agenciju za nabavku 200 majica, koje nikada nisu isporučene klubu – rekao je Radovan Bracanović bivši predsednik kluba

On je precizirao da su protiv Bajšanskog podnete prijave i da poslovanje kluba proveravaju sve nadležene inspekcije.

– Nakon što smo se vratili u klub i uspostavili zakonito poslovanje, počeli su napadi na mene i bivšeg predsednika Bronzu. I Sportski savez grada Novog Sada. Savetujem gospodina Bajšanskog da snagu sačuva za nadležne organe, koji će istraživati je li bilo malverzacija – rekao je Bracanović.

Odgovarajući na pitanja novinara kako su u mesec dana mogle da se održe dve skupštine, Bracanović je odgovorio da su u radu Skupštine na kojoj je izabran Bajšanski učestvovali ljudi koji nisu članovi kluba, i da je za njega glasalo svega 8 od 19 članova.

ŽRK Petrovaradin

nsuzivo

ŽRK Petrovaradin, Foto: nsuzivo

Branislav Strajnić, član Upravnog odbora RK “Petrovaradin” i trener prve ekipe, istakao je da je Upravni odbor insistirao da se inspekcije provere poslovanje kluba.

– Ukoliko je bilo zloupotreba, svi koji su učestvovali u tome treba da odgovaraju. Važno je da se pročešlja poslovanje, naročito u 2020. godini – rekao je Strajnić.

On je istakao da je novo rukovodstvo za kratko vreme uspostavilo red u klubu.

– Imamo 22 kvalitetne igračice koje stalno treniraju. Naše ambicije su velike, i naš cilj je da zadržimo superligaški status – zaključio je Strajnić.

PROČITAJTE JOŠ: