Šah
M.Stanković
Šah

M.Stanković

Šah, Foto: M.Stanković

Sve više se zahuktava u Subotici. Srpski kadeti su danas imali dupli program. Dosta naporno, jer se zna igrati i preko sedam sati.

Danas se naziru neki favoriti za osvajanje pehara. To su takmičari koji su u tri kola napravili maksimalan učinak. Njih je malo pa ih treba nabrojati: Pasula ( M8), Ljepić i Kisić (M12), Ćuzović, Stevanović i Ristić (M14), Tadić i Pajčin (M16), Marčeta (M18), Mijić Sara (D10), Stanković, Bagaš i Janković (D12), Tadić A. (D14), Palamarević (D16), Bilić (D18).

U grupi dečaka do 8 godina najavili smo Miloša Pasulu koji je za sada zaista sjajan. To je i potvrdio u prva tri kola. U grupi do 10 godina kod dečaka, dosta je izjednačeno jer čak pet takmičara predvodi karavan sa 2,5 poena. Ljepić i Kisić će verovatno u međusobnom duelu odlučiti o prvaku. Teško da im iko može prići. Ostaje ipak da se vidi. Kod dečaka do 14. godina nedostaje Marko Milanović da bi to bio pravi spektakl. Ipak i ono što prikazuju Stevanović, Ćuzović, a naročito Ristić veoma je lepo i atraktivno.

Tadić je danas odigrao veoma interesantnu partiju sa Aleksom Petrovićem. Prateći njihove duele, uvek su to bile interesantne partije. Aleksa je u startu dosta bolje stajao, ali je u nastavku Tadić uspeo da izjednači, amortizuje napade i zada završni udarac. Lav Pajčin je pobedio neugodnog Borisa Stankovića, dok su Muškinja i Parkajić remizirali. Jako, jako interesantna grupa. Videćemo kako će se sutra završiti partija između Pajčina i Tadića.

U grupi do 18 godina kod dečaka, najveći favorit Milošević je ostao bez pola poena. Trku je poveo momak iz Inđije, Marčeta. Videćemo ima li snage da se u direktnom okršaju odupre Miloševiću.

Kod devojčica Sara Mijić ne prestaje da iznenađuje. Prvakinja Vojvodine je usamljena na tabeli. Biće veoma interesanto kod devojčica do 12 godina, gde čak tri takmičarke vode trku. Teško je izvući zaključak i reći ko je tu favorit. Ana Tadić želi da vrati titulu kod devojčica do 14 godina. Današnjom pobedom protiv Mile Radenković, na dobrom je putu da bude šampionka, ali hajde da vidimo do kraja. Do 16 godina Mina Palamarević vodi karavan i može se slobodno reći da je najveće iznenađenje, možda i na čitavom turniru. Kod devojčica do 18 godina, Marijana Bilić želi da vrati titulu koju je davno izgubila. U njenim partijama opet se oseća glad za pobedama. Zasluženo i vodi na tabeli.

Sutra nas očekuje jedno kolo. Dovoljno vremena da se deca odmore, sa trenerima svedu utisci, bez osvrtanja šta je bilo, već da se nastavi sa osvajanjem što više poena. Bez kalkulacija. To je jedini put kako se osvaja šampoinska titula.