SLAVIŠA MANOJLOVIĆ – SOĆA
ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE
SLAVIŠA MANOJLOVIĆ – SOĆA

ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

SLAVIŠA MANOJLOVIĆ – SOĆA, Foto: ODBOJKAŠKI SAVEZ SRBIJE

IN MEMORIAM

Slaviša Manojlović – Soća, nekadašnji međunarodni odbojkaški sudija i delegat – kontrolor Banka Poštanska štedionica Superlige, preminuo je u 64. godini u Beogradu, posle kratke i teške bolesti. Tužni su svi koji su ga poznavali jer je tokom više decenija bavljenja odbojkom oko sebe zračio plemenitošću i dobrotom.

Odigrao je samo nekoliko utakmica kao igrač u beogradskom "Obiliću", zatim bio svedok klupskih uspona osamdesetih godina kao sportski radnik – tada se to zvalo "tehniko" i potom više od četiri decenije posvetio suđenju i kontrolorskom poslu u odbojci.

Za odbojkaškog sudiju položio je 1980, a međunarodnu karijeru je počeo 1998. Kontrolor suđenja i delegat na utakmicama našeg najvišeg ranga takmičenja je od 2011, a svoju poslednju zvaničnu utakmicu imao je poslednjeg dana januara, pre dva i po meseca.

Svoja iskustva umeo je da podeli i sa najmlađim sudijama, pa je poslednjih nekoliko godina, iako se teško kretao, vikendom svoje vreme posvećivao njima, početnicima. Imao je redak dar da to što treba reći sudiji posle utakmice, prenese kratko, jezgrovito, precizno.

Bio je omiljen među sudijama i osoba kojoj se veruje. Obrazovan, dobronameran, dobroćudan, druželjubiv, duhovit – bio je rado viđen i u srpskim klubovima. Mnogo puta je "uskakao" zbog otkaza sudija ili kontrolora – delegata u poslednji čas, ne tražeći zbog toga nikakvu nagradu ili zahvalnost. Jednostavno, uživao je u odbojci i suđenju – kako za vreme utakmica, tako i na sudijskim putovanjima i druženjima.

Iznenadna teška bolest neočekivano brzo je prekinula životni put na kojem su Soćini saputnici bili odbojkaška lopta i pištaljka. Koleginicama i kolegama iz Udruženja odbojkaških sudija Srbije i Beogradskih odbojkaških sudija, kao i svima koji su ga poznavali, Slaviša Manojlović – Soća ostaće u najlepšoj uspomeni.

Vreme i mesto sahrane Slaviše Manojlovića biće naknadno saopšteni.