Odbojkašice Srbije
CEV
Odbojkašice Srbije

CEV

Odbojkašice Srbije, Foto: CEV

Odbojkašice reprezentacije Srbije savladale su Tursku sa 3:1, u poslednjem meču grupne faze Evropskog prvenstva.

Ovim trijumfom Srbija je zauzela prvo mesto u grupi "A", a aktuelne evropske i svetske šampionke su do pobede došle posle preokreta.

Prvi set koji je bio izjednačen do samog kraja, otišao je u ruke Turkinjama pošto su iskoristile nesiguran prijem naših primačica i slavile sa 25:23.

To je bilo upozorenje za naše devojke koje više ništa nisu želele da prepuste slučaju. Ubediljivo su slavile sa 25:19.

Kovač poveo 15 odbojkaša u Sloveniju na pripreme za Evropsko prvenstvo!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 29.08.2019. 16:29 Evropsko prvenstvo na programu je od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj. Slobodan Kovač i odbojkaši na okupljanju reprezentacije, Foto: Alo! V.Marković * Odbojkaši Srbije na šampionatu Evrope igraće u B grupi * Prvi meč je 13.

Srbija je polovinom igre u trećem setu uspela da slomi otpor protivnika i sigurnom igrom u završnici stigle do vođstva od 2:1.

Turska je odlično zaigrala u finalnom setu, ali od trenutka kada je selektor Srbije dobio žuti karton, kao da je ta situacija trgnula naše devojke  koje prave razliku +4 i sigurno zatvaraju ovaj set.

Sa ovom pobedom Srbija se kao prva iz grupe A plasirala u osminu finala, gde će se 1. septembra sastati sa reprezentacijom Rumunije.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Delirijum na Marakani!